2374

Ще повдигнат ли обвинение на учителя от Асеновград за връзката му с 15-годишна?

Прокуратурата се зае с 39-годишния учител по математика, за когото се твърди, че имал интимна връзка с 15-годишна ученичка. Днес момичето и родителите й са били разпитани пред съдия. Очаква се тази вечер от държавното обвинение да преценят дали ще повдигнат обвинение на учителя и какво точно ще бъде то. Мъжът беше задържан вчера в районното в Асеновград. По случая е образувано досъдебно производство, а разследването продължава, съобщиха за "Марица" от Районната прокуратура.

Адвокатът на семейството - Борислав Мазнев, посочи пред "Марица", че се извършват процесуално-следствени действия и се събират доказателства. "Според мен са налице достатъчно данни за извършено престъпление по глава "Разврат" от НК. Надявам се да бъде проведено адекватно разследване, разчитаме на правосъдие. Извършено е доста тежко престъпление", коментира той и добави, че досъдебното производство е образувано по чл. 150, за блудство.  Юристът обаче е на мнение, че то ще се преквалифицира към по-тежко. 

Майката и бащата разбират за плашещата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Оказва се, че активното общуване помежду им в социалните мрежи започнало още преди две години, когато ученичката била само на 13. Първоначално детето не признало нищо пред родителите си, като унищожила и цялата хронология на чата с учителя от телефона си. Бащата и майката обаче, притеснени и загрижени, открили старо мобилно устройство, използвано от момичето, и успели да се доберат до чата. Разговорите помежду им още повече ужасили родителите. В крайна сметка, 15-годишната ученичка разкрила, че между нея и учителя е имало интимен контакт. Така родителите потърсили и сигнализирали в полицията. Момичето е травматизирано и не е на себе си от няколко дни, споделят те.  

 "Всичк​о с​е вижда ясно в тия чат​ове, че уч​ителят ​я притиска, натиска. Той се казва Атанас Басмаджиев от Асеновград. Преподавал е до седми клас", разказа потресеният баща пред БНТ  

Вчера стана ясно още, че математикът вече не работи в училището, преди известно време е напуснал поради здравословни причини.  Той бил преподавател в СУ "Св. св. Кирил и Методии" в Асеновград. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Ма.ло.умник

Ма.ло.умник

28.01.2023 | 01:15

Пълно е с пълнолетни разработени украинки. Иди.от.

Отговори
3 1
Да бе

Да бе

27.01.2023 | 19:32

То остава и да не го обвинят. Повреден тип.

Отговори
6 1
Загрижен родител

Загрижен родител

27.01.2023 | 19:29

Да не се окаже част от образователната програма

Отговори
4 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?