46

Ще излезе ли осиновителката Анка от ареста?

42-годишната Анка Михайлова, обвинена, че е пребила жестоко осиновеното й дете, иска на свобода. Тя е обжалвала мярката си "задържане под стража", наложена от районните магистрати, като днес следобед Окръжният съд ще реши дали да я пусне или да потвърди мотивите на първата инстанция. 

Припомняме, че случката се разигра в последната седмица на септември в апартамента на петия етаж в "Столипиново", където осиновителката живее. Малко преди полунощ Анка изпаднала в ужас. Започнала да крещи на турски за помощ и да обикаля боса, за да търси съсед. Детето, което е на почти 2 години, е в безпомощно състояние с рана на главата. Съсед откарва Анка до болница. Там тя обяснява на лекарите, че момиченцето е паднало от спалнята и си ударило главата. При обстоен преглед лекарите се усъмняват в нейната версия, предвид че по тялото на детето има травми, някои от които стари. Според специалистите, те няма как да са получени в резултат от падане. Така се стига до повдигане на обвинение и задържане на осиновителката. 

Тя твърди, че случилото се е инцидент, а прокуратурата, че става въпрос за побой, в резултат на който детето изпада в кома. 

"Факт е, че има ухапвания по детето. Майката е изпаднала в ужас, хапала го е, за да се опита да го събуди и да върне в съзнание. Не може да се изведе обосновано предположение за авторство. Има данни, че детето е паднало, наранило се е и е получило хематом. Има данни от свидетел, че е видял рана на главата на момиченцето и че е течала кръв. Трябва да се има предвид, че освен спалня, в стаята има шкафове, има ръбове", посочиха адвокатите на Анка в съдебната зала. Те бяха категорични, че при по-лека мярка няма опасност осиновителката да се укрие. На изказването на прокуратурата, че това е напълно възможно, предвид, че има роднини в Германия, адвокатите отговориха, че тя трайно живее в България, има постоянен адрес, както и че близките й са починали. Това че има роднини в чужбина не може да се счита за причина, че тя ще избяга, смятат защитниците и посочиха, че Анка се ползва с висок авторитет в квартала си. 

В крайна сметка магистратите от Районния съд я оставиха в ареста. От съдебната банка Анка каза, че иска вкъщи и че нищо нередно не е извършила.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?