3906

Шоуто на "бомбаджията" Любо продължава - делото започва по същество

Делото срещу Любомир, който заплаши да вдигне във въздуха Централна гара в Пловдив с минни гранати, започва по същество. Днес следобед ще се състои първото заседание, с изслушване на вещо лице. Делото ще върви по общия ред. Очаква се днес в залата да бъде изчетена направената му психиатрична експертиза. 


Любо опита да провали разпоредителното заседание с неприемливо поведение, включващо постоянно репликиране и животински звуци, но съдийката му даде да разбере, че с нищо не си помага, а точно обратното.


Версията му за случилото се е, че е поръчан от политическа партия. Любо твърди, че са му дали пари, за да се обади и чрез подадения сигнал за бомба да спре цистерните за Украйна, преминаващи по жп линията.  Освен това повтаряше, че е бездомник и че е невменяем. Дори заплаши със самоубийство.


Екшънът с Любо се разигра на 15 ноември миналата година. Вечерта Любо просел в подлеза на Централна, но никой не му давал пари. Това го ядосало и той се развикал. В същото време, извършвайки обход, полицейски служители, които били наясно с делата му в миналото, го предупредили да не извършва просия и да не нарушава обществения ред.


Това още повече вбесило "бомбаджията". Той започнал да псува и се развикал, че щял да събере цялата полиция на гарата, след което яхнал градски автобус ислязъл до спирка преди жп гара „Филипово“. Секунди по-късно се добрал до уличния телефон наблизо, набрал тел. 112 и съобщил, че заложил минни гранати на Централна гара. Пред диспечера се представил за „Бай Георги“.


Любо е с множество предходни осъждания, с влезли в сила ефективни присъди, включително три за същото престъпление. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 5 оценки
4.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?