4020

Шофьорка от Пловдив не различава зелено от червено на светофара, глобиха я

Шофьорка от Пловдив отнесе глоба в размер на 100 лв., след като профуча на червено през кръстовище. Жената карала по бул. "България" и тръгнала да прави десен завой към Карловско шосе. Навлязла и преминала през кръстовището на червено. Последвала и глобата. 

Тя обжалвала, като посочила, че е навлязала на зелен сигнал на светофара. Служителите на реда, които били съвсем наблизо, видяли, че непосредствено преди нея е имало други няколко автомобила, които са преминали на жълто. Следователно след като те са преминали непосредствено преди нея на жълт сигнал, то е невъзможно дамата зад волана да е навлязла в
кръстовището след тях на зелен сигнал, както твърди.

"Нещо повече, ако е навлязла на зелен сигнал на светофара в кръстовище, за което твърди, че е било натоварено с интензивен трафик, поради което се е стигнало до „задръстването“ му, то същата отново би извършила нарушение, като не се е съобразила с правилата за движение, тъй като в този случай не би имала право въобще да навлиза в кръстовището", казват магистратите. Така глобата е потвърдена. Все пак решението на съда подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?