46

Шофьорите загазиха яко! Полицаите в Пловдив раздават глоби в движение СНИМКИ

Цивилни коли също са част от спецоперацията

Пловдивските шофьори загазиха сериозно. Преди минути стартира новата спецакция на полицията в града под тепетата, по време на която ще се приложи нов метод за лов на джигити. Според предварително създадената организация ще се извършват проверки и по така наречения "линеен контрол". Това означава, че полицейските автомобили ще се движат в трафика и униформените ще наблюдават отблизо какво се случва по пътищата в и извън града. Те ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения. В тази връзка в Пловдив вече има засилено полицейско присъствие, като на терен ще работят общо 16 патрулки. Включват се и цивилни коли. Всички ще бъдат без включени светлини, за да не се забелязват от голямо разстояние. 

Преди униформените да излязат на терен за екшън, шефът на пловдивската полиция старши комисар  Димитър Балев, зам.-директорът Васил Костадинов, началникът на КАТ гл. инсп. Йордан Милушев и на "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов им проведоха инструктаж, по време на който бяха обяснени целите и задачите им. "Въпреки че ще сме много ангажирани по изборите, трябва да положим усилия да намалим катастрофите", подчерта Балев пред пътните полицаи.

Шефът на КАТ обясни, че целта е превантивна дейност. Да се следи нарушения и ако има такива, то водачите да бъдат спрени на безопасно място и санкционирани, инструктира ги Милушев.Допълнителните патрули, които осъществяват акцията, ще бъдат позиционирани по възлови кръстовища в града и по входно-изходни артерии. Освен за употреба на алкохол и наркотици и за шофьори без книжка, пътните полицаи ще следят с особено внимание поведението на седналите зад волана при кръстовища със задължителни посоки, при престроявания, при отнемане на предимство на пешеходци. "Когато сте близо светофар на кръстовище, следим за спазване на сигналите на светофара. Почти винаги последният минава на червено. Отбивате го на безопасно място и го санкционирате. Също тези, които преминават от една лента в друга без мигачи,  които говорят по телефона, карат без колани, със затъмнени стъкла на автомобилите и т.н.", продължи с инструктажа Милушев. Той подчерта, че камерите и микрофоните на участниците в спецакцията трябва да бъдат включени. Всяко спряно лице ще бъде проверявано също за криминални прояви и за невръчени фишове. Освен за рисково поведение при шофьорите, униформените ще дебнат и за неправилно пресичащи пешеходци, които създават опасност от възникването на катастрофи. Те също ще бъдат глобявани без компромис. След като екипите потеглиха, лично директорът на пловдивската полиция ст. комисар Балев тръгна по ключови точки, за да види как подчинените му работят на терен. 

Припомняме, че операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки катастрофи. Освен пловдивски екипи, се включват и максимален брой служители от районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Този

Този

19.08.2022 | 19:57

То на първата маса са повече отколкото в залата. Пет автомобила излизат, има две ПТП и остават три. В понеделник никой няма да излезе. Само показност от ръководството назначено от Рашков. Сменяйте ги! Този какъв директор е, пешка за изборите.

Отговори
2 3
Хаха

Хаха

19.08.2022 | 19:07

Излиза, че труда на полицаите е по-евтин от дузина камери по булевардите !? Срамота!

Отговори
7 1
чичо

чичо

19.08.2022 | 19:05

А колоездачите, които карат по пешеходни пътеки и в насрещно платно? Тях никой не ги брои.

Отговори
10 2
Калуди

Калуди

19.08.2022 | 18:34

Заглавието на статията е като от тетрадката на тинейджър. Какво сме загазили толкова - това че има малко по-добър контрол по пътищата загазване ли е? Вместо да поздравите КАТ за по-спокойното шофиране в и без това приличната на военна обстановка из града вие ги изкарвате едва ли не разбойници. Не че е достатъчно, но само с подобни мерки и солени глоби ще се оправи абсурдната пътна обстановка. Днес за 30 минути пътуване из града ме изпревариха неправилно и с превишена скорост повече от 10 пъти, повече от 20 "колеги" по различни кръстовища из града използваха забранена лента за да продължат в другата лента, двама не спряха на пешеходна пътека като единия буквално щеше да отнесе едни деца, поне петима минаха на абсолютно червено и това е само което ми се наби в очите. При все, че това е един напълно нормален ден за нашия град в последно време. Пълен абсурд...

Отговори
13 4
Стоян

Стоян

19.08.2022 | 19:34

Ако застанат на колелото на водната палата считай 10 Мин - 10 нарушения ама ядец, полицай там за 10г не съм видял Но след надлеза на Захарна фабрика си ги избират

Отговори
6 3
Ллл

Ллл

19.08.2022 | 17:34

Те и без това не стоят много много на едно място.Като вземат някоя "почерпка"и се местят на другата хранилка.Поне при мен е било така.Спират ме, плащам си и след 5-10 минути като мина пак тях ги няма.

Отговори
9 2
Рена

Рена

19.08.2022 | 17:32

А ще обърнат ли внимание на разбеснялите се мотористи . Все едно че сме във война от рева на мотористите . Ужас .

Отговори
17 4
Олее цивилни патрули

Олее цивилни патрули

19.08.2022 | 17:32

Открихме топлата вода

Отговори
14 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?