46

Шофьорът от Анево трепери: Много съжалявам за трагедията, но не мога да върна времето

72-годишният Денчо Денчев, който причини смъртта на 2-годишната Цветозара в сопотското село Анево, не е на себе си, предаде репортер на "Марица". Заедно с адвоката си очаква старта на съдебното заседание с наведена глава, за да не снимат медиите лицето му. 

Денчев едва промълви няколко думи на десетките зададени въпроси към него. Ръцете му треперят. "Много, много съжалявам за случилото се. Не мога да върна времето назад", каза шофьорът. "Нямам намерение да се укривам", посочи той. На въпрос дали употребява наркотици и на какво се дължи положителният драг-чек, Денчев каза единствено, че не е експерт по наркотици. На следващите въпроси, като този с каква скорост е карал при трагедията, той запази мълчание. 

Адвокатът му посочи, че най-адекватната мярка спрямо него ще е същата - "подписка". Той подчерта, че Денчев има постоянен адрес в България и че няма никакво намерение да се укрива. Отрече, че постоянният му адрес е в Чехия. Там били близките му. 

"Има съмнения, че бабата има сериозен проблем със зрението и това може да е причината за катастрофата. Друг е въпросът, че не е пресичала на определеното за това място", коментира той. 

Адвокатът посочи, че положителният резултат за наркотици се дължи или на дефектен тест, или на това, че приеманите от Денчев лекарства съдържат такива вещества." Той е в напреднала възраст, пие по 5-6 лекарства дневно, има сериозно заболяване", описа състоянието му адвокатът. И допълни, че ако бъде задържан сега, ще лежи поне 6 месеца до започването на делото по същество. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

21.04.2022 | 11:01

ВСИЧКИ ШОФЙОРИ НАД 70 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА СЕ ЯВАТ НА ИЗПИТИ И МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДА СЕ УСТАНОВАТ РЕАКЦИИТЕ НА ШОФЙОРА И ГОДЕН ЛИ Е ДА ОПРАВЛЯВА МПС

Отговори
4 3
Ванчо

Ванчо

21.04.2022 | 13:28

Тоя се е напушил с марихуана балуш, това е като теб да се насвяткаш с ам_фети и патрончета наливно джони от американското посолство!

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?