Следвайте ни

Шофьорът на БМВ-то ковчег от Кадиево бил надрусан, може да получи 15 години затвор

Маринашки може да лежи до 15 години в затвора

viber icon

Окръжна прокуратура официално привлече като обвиняем 20-годишният Петър Маринашки, който шофирал БМВ-то ковчег край Кадиево на 11 ноември миналата година. Тогава загинаха двама тийнейджъри - 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Пострада и трето момче. 

Според заключението на техническата експертиза, основна причина за настъпилия сблъсък в дърво е загубата на контрол над немското возило.  Маринашки е дал за анализ кръвна проба, която е доказала употребата на марихуана, според изготвената съдебна химикотоксикологична експертиза. Няма установено наличие на алкохол в кръвта му.  

Припомняме, че към 15,20 часа във фаталния ден Маринашки и тримата му спътници тръгнали от Стамболийски към Пловдив. На изхода за село Кадиево, шофьорът спрял за кратка почивка, след което всички продължили към крайната дестинация. 

Маринашки карал с около 98 км/ч. Компанията в колата се смеела, а той обърнал глава за миг към задната седалка, като това отклонило вниманието му. БМВ-то  се изместило вляво към осевата линия. Младият шофьор се опитал да го изправи, но навил волана по-рязко, от което задната част на колата поднесла. Последвал сблъсък в крайпътно дърво. Автомобилът се установил на 7- 8 метра от дървото. Преминаващи шофьори подали сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. 

Маринашки бил сравнително млад шофьор. Имал книжка от 31 май 2019-а. Той не е осъждан.  Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор му е отнета книжката.  Предвиденото от закона наказание е затвор от 3 до 15  години и лишаване от право да сяда зад волана.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?