46

Шофьор си купи "технически преглед" на колата за 200 лв., опита да измами полицаи

Шофьор от първомайско село опита да заблуди полицаи с фалшив документ за техническа изправност на колата си. Униформените го хванали в крачка в град Първомай, след като го спрели за проверка. Мъжът зад волана представил поисканите му документи, включително и удостоверението менте за техническа изправност на колата му. Последното било поискано, защото според данните на полицията, возилото не било преминало технически преглед. 

За да изяснят случая, служителите на реда извършили нарочна справка в системата на ИА "Автомобилна администрация", при която се установило че такова удостоверение не е издавано. 

Пред полицейските служители шофьорът обяснил, че закупил важния документ от човек от село Калековец срещу 200 лв. Оправда се, че постъпил така, защото не бил плащал данъците за колата от 2019 г.  Служителите на реда го откарали в районното за изясняване на случая. Било образувано досъдебно производство. Експертиза потвърдила, че удостоверението е менте. 

Мъжът бил изправен пред съда, като според магистратите действията му били с умисъл. Предвид чистото му съдебно минало и изразеното съжаление, същи семейната и трудова ангажираност, той бил освободен от наказателна отговорност. Магистратите му наложили глоба в размер на 1000 лв. 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?