49

Шофьор се заключи в колата, за да не му съставят фиш

Шофьор се заключи в колата си в Карлово, за да се отърве от фиш за неправилно паркиране. Куриозната случка се разиграла, след като виновният забелязал, че около возилото му кръжи полицай. 

Униформеният извършвал обход, за да следи за безопасността на движението, когато забелязал колата, паркирана на по-малко от пет метра от натоварено кръстовище. Този автомобил пречeл на останалите и бил позициониран срещу посоката на движение. Полицаят от местното районно щял да му състави неприсъствен фиш и да го постави на стъклото. Докато вървял към автомобила, към него се насочил мъж. Служителят на реда предположил, че това е шофьорът и че отива към колата, и му се представил. След това му поискал документите. Шофьорът обаче му казал: „Нищо няма да ти давам“, качил се и се заключил. Полицаят му почукал на прозореца, за да си даде документите. Той обаче запалил автомобила и потеглил с мръсна газ.

Униформеният докладвал на дежурния за случая. Впоследствие избягалият шофьор бил открит и призован. Последвал акт за 50 лв., след това и наказателно постановление. Шофьорът обжалвал пред съда. Магистратите констатирали нередност в акта - липса на втори свидетел.

Съгласно разпоредбата на от ЗАНН, актът за установяване на административно нарушение следва да бъде съставен в присъствието на свидетели, присъствали при извършването или констатирането на нарушението. Когато липсват такива свидетели – очевидци, които обаче не са участници в ПТП, актът следва да бъде съставен в присъствието на други двама свидетели. Липсата на втори свидетел в случаясе явява съществено нарушение и е основание за отмяна на наказателното постановление като незаконосъобразно, гласи решението на магистратите, с което отменят наложената глоба. Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?