3906

Шофьор плаши полицаи с прокурор, за да не го тестват за дрога

Шофьор пробва да отърве тест за наркотици при полицейска проверка в Сопот.  Той бил спрян на една от улиците в града. Униформените разполагали с оперативна информация, че редовно употребява наркотици. Освен това, справка показала, че седналият зад волана бил наказван  многократно с влезли в сила наказателни постановления и фишове за извършени от него различни нарушения.

Полицейският екип подал светлинен сигнал и шофьорът спрял. Единият униформен му се представил, като забелязал, че е нервен и притеснен. Поискал му документите за проверка, като при даването им мъжът зад волана треперил. Полицаят му казал, че ще му бъде извършена проверка за алкохол и наркотични вещества.

Тогава изведнъж шофьорът поискал да говори по телефона и служителите на реда му разрешили. Уведомил ги, че ще звъни на прокурор, за да не му бъде извършена проверка. Звънял няколко пъти и разговарял с някого. Полицейските служители го изчакали да приключи с разговорите и след това отишли в сградата на районното в.Карлово, за да го тестват за алкохол и наркотични вещества.

Пробата за алкохол била отрицателна. Пробата за наркотици, обаче, била невалидна, тъй като устата на шофьора била пресъхнала и нямал достатъчно слюнка. Той поискал вода,. Последвал втори успешен опит, като уредът отчел положителен резултат за амфетамин. Шофьорът не приел показанията на техническото средство и пожелал да даде кръв за медицинско и химическо изследване. Пробата от ВМА-София отчела наличието на наркотични вещества от групата на амфетамина. Последвала присъда - магистратите от Районния съд в Карлово го наказали с две години лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лв. Освен това мъжът бил лишен от правото да шофира за срок от две години и шест месеца. Шофьорът обжалвал присъдата. Окръжните магистрати, обаче, само я потвърдили. Решението им не подлежи на обжалване. 
Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Как

Как

23.04.2024 | 14:01

Хубаво е да прочетеш нещо нормално, като реакция ба институции. Рядко в България.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?