49

Шофьор лети със 122 км/ч по пътя Пловдив-Карлово, глобата му се размина

Шофьор буквално "прелетя" по пътя Пловдив-Карлово. Полицейска камера го заснела да преминава със скорост от 122 км/ч. Последвала честитка, предвид че ограничението на скоростта в участъка мжду града под тепетата и село Труд било до 60 км/ч. Така шофьорът получил глоба в размер на 650 лв. Той обаче обжалвал, а магистратите я отменили. 

Причината - в конкретния случай, според съда, не е налице неспазване на пътен знак B26 за ограничение на скоростта от страна на шофьора на посоченото място на нарушение, като нещо повече – осъщественият контрол на правилата за движение е бил на коренно различно място от посоченото в електронния фиш, поради което и седналият зад волана не е извършил вмененото му административно нарушение. Според действащата Наредба, при контрол на въведено с пътен знак ограничение на скоростта мястото за разполагане на триногата се определя така, че устройството да извършва измерване след навлизане на превозното средство в зоната с ограничение на скоростта. 

Така шофьорът отървал глобата, като същевременно съдът разпорежда МВР да му плати разноските за адвокат в размер на 400 лв. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. 
Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
измекяри

измекяри

21.03.2023 | 16:23

това е най-чакалското място... няма по-големи измекяри да седят да дебнат там. Общо взето няма да застанат, където трябва, а където им изнася...

Отговори
6 2
Иванов

Иванов

21.03.2023 | 15:51

Б*ок*лук - за шофьора. За съдебната ни система обаче думи не намирам.

Отговори
11 2
Що така бе Иванов...

Що така бе Иванов...

21.03.2023 | 22:23

бих казал браво на шофера и на съда .....

Отговори
0 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?