2374
Следвайте ни

Шофьор към полицаи: Скъсайте актовете, ще почерпя!

viber icon

Шофьор изгоря, след като опита да бутне на полицаи 50 лв. подкуп. Той бил спрян за проверка в град Стара Загора. Оказало, че  няма платена Гражданска отговорност, а неговият спътник бил със счупена лична карта. Полицаите обяснили, че ще съставят актове и на двамата. Докато чакали техен колега да дойде и да състави актовете,  седналият зад волана отишъл при полицаите им казал да скъсат актовете, а той ще ги почерпи. Извадил банкнота от 50 лева и я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на патрулния автомобил. След тези действия полицейските служители веднага разпоредили на тариката да остане на място и му разяснили, че с това си действие той извършва престъпление. 

Шофьорът бил изправен пред  Окръжен съд – Стара Загора. Там делото  протекло със съкратено съдебно следствие. Магистратите му наложили наказание от 6 месеца лишаване от свобода, но след задължителната законова редукция, присъдата е намалена на 4 месеца лишаване от свобода. 

Съдът постановил  отделно да изтърпи и наказание от 9 месеца лишаване от свобода, наложено от Районен съд – Казанлък със споразумение, като присъдата е била условна, а даването на подкуп е извършено в изпитателния срок. 

След това наказанието е потвърдено от Апелативния съд в Пловдив и впоследствие от ВКС. Така шофьорът е осъден на 4 месеца лишаване от свобода ефективно и глоба от 200 лева за даване на подкуп от 50 лева на полицаите. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?