Следвайте ни

Шофьор бяга от драг чек като дявол от тамян, отнесе солена глоба

viber icon

Дрогиран шофьор си навлече неприятности след като отказа тест за наркотици, научи "Марица". С решението си той отнесе 2 бона глоба и се прости с книжката си за 2 години. Случката е от 19 декември миналата година, а решението на съда, с което се потвърждава санкцията е взето в петък. 

Към 22 часа на 19 декември младежът шофирал шкодата си на територията на село Марково. На ул. „Захари Стоянов“ бил спрян за рутинна проверка от дежурен автопатрул към Първо районно. 

Униформените забелязали, че седналият зад волана е във видимо неадекватно състояние, което ги накарало да го отведат за проверка в районното управление. Там трябвало да го тестват за употреба на наркотици. 

Въпреки отправената покана от полицаите, шофьорът отказал проба с драг чек.  След отказа му бил издаден талон за медицинско изследване и му бил съставен акт, с който му се налага солената глоба.  Младежът подписал без възражения. След това обаче обжалвал санкцията в съда. Магистратите обаче потвърдили наказанието. Все пак шофьорът има възможност да обжалва пред Административния съд в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?