46

Шизофреник се нахвърли на пловдивски полицаи заради рутинна проверка

Шофьор с шизофренно разстройство се нахвърли на униформени в Пловдив, които го спрели за рутинна проверка, научи "Марица". Грозните сцени се разиграли на кръстовището на ул. "Янко Сакъзов" с ул. "Чардафон" в "Мараша". След нарушение на пътя на седналия зад волана на сеат, полицаите решили да му извършат проверка. Шизофреникът отказал да бъде тестван с дрегер. Разгневил се от присъствието на служителите на реда и започнал да буйства. 

Предвид неадекватното му поведение, на място била извикана линейка. Шофьорът бил откаран в Центъра за психично здраве в града под тепетата.

В хода на проверката се установило, че той не носи книжка, контролен талон към нея, както и
свидетелство за регистрация на МПС, част II.  Униформените му написали акт за 2 бона и му отнели книжката за 24 месеца, тъй отказал вземането на проба. 

Впоследствие шофьорът обжалвал акта. В хода на делото станало ясно, че след злополучната проверка е лежал няколко пъти в психодиспансер в Пловдив и София, където му била поставена диагноза шизоафективно разстройство, маниен тип. Психичното му състояние било проследявано и впоследствие поради влошаване. В крайна сметка магистратите отменили санкцията. "Не може от него да се търси административнонаказателна отговорност с оглед състоянието, в което се е намирал в деня на проверката", гласят мотивите им за отмяна на акта. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
кой му даде книжка?

кой му даде книжка?

20.04.2022 | 15:12

какво искате, човека е соросояд и демократ!

Отговори
3 3
до: кой му даде книжка?

до: кой му даде книжка?

21.04.2022 | 10:19

ГЕРБавите като теб го побъркаха

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?