3906

Схемата за 5 млн. лв. в Пловдив: Д-р Ненко Василев и компания не искат в ареста

Петимата задържани за мащабната схема за източване на НЗОК чрез фиктивен медицински център в Пловдив не искат да стоят и ден повече в ареста. Д-р Ненко Василев, Пламен Коларов, Веселина Николова, Златка Бързашка и проф. д-р Ростислав Костадинов обжалват мярката си за неотклонение "задържане под стража", наложена им от магистратите миналия четвъртък. Днес следобед Окръжният съд ще реши дали да ги пусне на свобода.

До арести се стигна след съвместна акция на прокуратурата и МВР. Разследващите разкриха мащабна измамна схема с протоколи за отпускане на помощни средства за инвалиди. Миналия понеделник пристъпиха към действие и задържаха осем души.

Схемата била изключително изпипана. Без знанието на хора с увреждания лекари полагали електронните си подписи върху формуляри за кандидатстване за отпускане на средства за закупуване на помощни средства. Здравната каса превеждала парите по сметката на дружеството. От прокуратурата съобщиха, че в рамките на година и един месец по сметката са потекли малко над 5 милиона лева. Впоследствие постоянен арест бе поискан за петима, а другите трима бяха пуснати срещу парична гаранция.

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 7 оценки
4.6/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Българка

Българка

08.09.2023 | 13:15

Безобразници!!! Ей заради такива като вас навсякъде, обикновеният българин страда и изнемогва! Сега да ви затворят доживот, без право на помилване и тотална конфискация на имуществото! Ама и съдебната ни система продажна, тъй че едва ли! Тая здравна каса отдавна трябваше да я премахнат, включително и тъпите лични лекари, че за нищо не стават, кой откъде само точи пари, пък българинът хем пари плаща за осигуровки, направления и тем подобни глупости, хем на частно му смучат пари! Тотална некадърност! Срамувам се, че живея в толкова скапана държава, и жалко за прекрасната ни родина!!!

Отговори
4 0
Анонимен

Анонимен

07.09.2023 | 23:27

Едва ли някои го проверява за мед.център в София които имаше кв.борово и друг в 5 градска болница.Там какво е правил като схеми.

Отговори
1 0
ДЯДО КОЦЕ

ДЯДО КОЦЕ

07.09.2023 | 11:29

ГА ЯДОХТЕ КИФТЕТАТА НЕ РИВАХТЕ

Отговори
13 1
Черепа им показа как се прави

Черепа им показа как се прави

07.09.2023 | 11:24

Спря да си плаща и избяга в Дубай. Размисли там, няколко години... Върна се. Плати си. Сега си е в къщи. Да си платат и тези. Алчният, некорумпиран, български Съд, това чака да направат и след това, ще ги прати в къщи. Да прегледат ценоразписа на Съда, и да си платат. Сега живеем в капиталистическа България и всичко се плаща. На аванта в къщи не може. Пресен пример Черепа.

Отговори
20 4
Какво значи”не искат в ареста”?То има ли някой престъпник,дето да иска

Какво значи”не искат в ареста”?То има ли някой престъпник,дето да иска

07.09.2023 | 10:28

Да си излежи наказанието?!Остават в ареста и с най-строгата полагаща им се мярка за тия безогледни кражби в престъпна група години наред!Що за наглост?!

Отговори
28 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?