Шефката на ТП на НОИ: Спешно правим консултации с юристи

Спешно правим консултации с юристи как да се процедира  по казусите на пенсионерите с липсващи досиета предвид новите обстоятелства – че вече се разполага с документи по техните случаи.

Това зяви пред „Марица” шефката на ТП на НОИ Розалия Джинева.  Тя добави, че няма такъв феномен досега в системата на държавното обществено осигуряване.

Тепърва ще се гледат наново един по един проблемните казуси.

По тях има редица съдебни дела, по които има решения и в полза на пенсионерите, и в полза на НОИ. Не е ясно засега как ще се процедира при влезли вече в сила решения, при положение че има нови доказателства и са намерени цели пенсионни дела в акцията на Икономическа полиция и Районна прокуратура.

Не разбирам как хора, на които е казвано, че посредниците ще им внесат суми за откупуване на стаж от тяхно име, не са си направили проверка, недоумява Джинева. Лесно е да се провери какви са дължимите суми и да се изчисли според желания  период колко пари прави това. Ако е било сторено, е щяло да се види, че исканите суми са в пъти повече от необходимите.

След прекратяването на първоначалното разследване поради липса на доказателства, за което "Марица" писа, работата по случая е възобновена много усилено, след като Йордан Рогачев оглави това лято ОД на полицията. Междувременно са постъпили нови жалби и нови доказателства, което е довело до възобновяване на работата на разследващите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?