71

Шефът на Трето РУ в Пловдив: Всеки сигнал за купен вот ще се проверява светкавично

Мащабна спецакция се провежда в Пловдивско, проверени са 123 шофьори, съставени са 42 фиша и 24 акта, проведени са беседи и със 162 души във връзка с изборите 


Всеки подаден сигнал за нарушаване на политическите права на гражданите ще се проверява светкавично. Това каза на брифинг пред журналисти началникът на Трето районно в Пловдив Венелин Костов, предаде репортер на "Марица". 

Той обясни, че към момента на територията на районното се провежда спецакция за противодействие на престъпността, като униформените работят по три направления - охранително, криминално и икономическо. Тя е стартирала точно в 8 часа. 

До момента на акцията са проверени 123 шофьори, съставени са 42 фиша и 24 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Проведени са беседи и със 162 души във връзка с изборите. 

Вече има една образувана преписка, едно досъдебно производство и един арестуван във връзка с акцизни стоки без бандерол. В единия случай става въпрос за 25 стека с нелегални цигари. 

"До момента няма информация за престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Наблягаме на индивидуалната превенция, нямаме сигнали. Насочили сме вниманието си и към превенция на корпоративния вот - провеждат се разговори с управители на фирми с над 100 души персонал. Извършват се и проверки в магазини за наличие на списъци с имена, във връзка с предстоящите избори", каза Костов. 

Началникът на Трето районно в града под тепетата допълни, че в спецакцията участват служители на НАП и ОДБХ, като те извършват съвместни проверки с униформените. 

Спецакцията продължава и към този момент. Очаква се в края на деня от полицията да обобщят резултатите. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Чингито

Чингито

24.03.2023 | 16:32

Сигналите се търсят оперативно,а не да се чака някой да ги подаде! А за спецасцията: В “Шекер махала” върти буркани пред участъка, а по “Дилянка” пълно със спрели автомобили не можеш да се разминеш. А за градските автобуси и камиони-трагедия. Повече мисля че, няма да пиша…. Спецакция-бря,бля,бля. Но с тасвиз ръководители-толкоз….

Отговори
1 0
Партията на Продажниците

Партията на Продажниците

24.03.2023 | 13:22

Защо купуването на гласоподаватели е престъпление, а на ДЕПУТАТИ НЕ Е?!

Отговори
1 1
колега

колега

24.03.2023 | 12:14

Както проверявахте маминия и здрава измамата.Маминият на два пъти стана кмет точно с тези измами , а. Здрава измамата стана областен управител.

Отговори
7 0
Под прикритие.

Под прикритие.

24.03.2023 | 11:58

Боже боже началника чакал някой да му подаде сигнал.Щом чакат сигнали значи няма да я свършат никаква .Опитните полицаи и оперативни работници ако нямат информация и агентура за пет пари работа няма да свършат.В махалите и децата знаят кой и се занимава с купуване на вот и как се случва всичко.А с тази акция само шум и пиар.Много ясно че щом думнеш тъпана че провеждаш такива акции и се хвалиш пред медиите хората купуващи гласове ще се прикрият.Това не се прави така шумно а се действа по друг начин.Е и като се похвалихте с акция в Пловдив .Какъв е резултата ,май нулев.

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?