Следвайте ни

Шефът на Трафик СОТ: Задържането ми е заради разследвания за проституция и наркотици

viber icon

Тежки и продължителни разследвания, свързани с проституция и наркотици, са в основата на атаката срещу Александър Апостолов, шефът на Трафик СОТ и на пловдивска медия. Това каза самият той на брифинг пред журналисти, в коментар на задържането му от полицията вчера сутринта. 

„Това се случи в 10.30 часа сутринта, по обичайния ми маршрут към работа. Нарушението, което направих беше от лента за направо да завия надясно, след което бях спрян. Искам категорично да заявя, че в теста, който направих нямаше чертичка, показваща употреба на каквото и е да е наркотично вещество. Това, което беше маркирано в теста, беше графа „опиати“ и няма нищо общо с тиражираната от някои медии информация, че съм употребявал кокаин. Единственото нещо, което употребявам са хапчета за кръвно, предписани от лекар.  Веднага, след като бях спрян, поисках да дам кръвна проба. Резултатът ще покаже, че в кръвта ми е нямало такива субстанции. Още утре ще отида и ще си направя възможно най-бързите кръвни тестове в независими една от друга лаборатории в Пловдив и София, за да не остане впечатление, че влияя по някакъв начин на резултатите“, коментира той. 

Апостолов твърди, че поводът за случилото се вчера са журналистически разследвания в последните 2-3 месеца. „Едното от тях е за проститутките, което беше в три части и бе излъчено по телевизията. През цялото време, когато ние правихме това разследане към нас се подаваха сигнали, че има чадър над определени адреси и хора. Става въпрос за чадър от конкретно полицейско управление – от служители, които работят там, от бивши такива и от техни близки. Всичко това ние го имаме документирано. Още утре ще уведомя „Вътрешна сигурност“ и Главната прокуратира, за да вземат те необходимите мерки“, посочи той. 

Апостолов каза, че по времето на неговото задържане е осъществено още едно такова – на подставеното лице, което е използвано да вика проститутките и да ги записва със скрита камера. На адреса, където се е случвало всичко това са влезли полицейските служители, които са обискирали и адреса на Апостолов. Обискът у подставеното лице бил без поемни лица, без необходимите дфокументи и без протокол, който да удостоверява какво са правили там, твърди шефът на Трафик СОТ.

Относно прахообразното вещество и таблетките „Ксанакс“, намерени в дома му, той посочи, че са открити в момент, в който нито той, нито поемните лица, нито неговия адвокат са имали видимост. 

„Срещу част от екипа, който извърши обиските имаме сигнали по друго разследване, по което работим. Ще продължим да работим  въпреки това, което се случи срещу мен“, заяви той и посочи, че случилото се е уронило авторитета му и има за цел сплашване. 

Апостолов е твърдо решен, заедно със съпругата си да се подложат на полигфар и да им зададат всякакви въпроси за случилото се. 

„Много е важно да отбележим, че още преди седмица назад във времето ежедневно забелязвах по обичайния ми маршрут патрулки от конкретното районно, както и цивилни пред къщата ми, които бяха част от вчерашния екип. На 5 април бях спрян по абсолютно същия начин-с буркани. Причината – че съм говорел по телефона до като шофирам на централна градска улица с 5 км/ч. Вчера ме спря абсолютно същия патрул, който беше и на 5-ти“, посочи Александър Апостолов. 

Той уточни, че второто разследване, което е причина за атаката срещу него, е свързано с полицейски служители, които се възползват от служебното си положение , за „да окажат правилна посока на хора, занимаващи се с продажбата на наркотици“. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Стоичков

Стоичков

13.04.2021 | 19:09

Лошо,много филми гледат куките,а и пробата ако излезне отрицателна ще има много материал за обяснения.За съжаление никой не е застрахован от такава"проверка"и тогава иди доказвай че нямаш сестра.Но за това пък информацията в"медийния"поток е мълниеносна и реклама за борбата с нарушителите.

Отговори
5 6
Бони

Бони

13.04.2021 | 18:58

Този не се отчете преди озборите, както обеща и сега или ще връща двойно или в да се готви за по лошото. Сега сплашване и после взимат и бизнеса и имотите, а той на топло.

Отговори
12 2
Жоро

Жоро

13.04.2021 | 18:51

Апостолов смята, че нарушението му е дреболия, докато то е престъпление равносилно с минаване на червено.

Отговори
10 4
Хохо

Хохо

13.04.2021 | 18:51

Тоя Сашо да се готви от сега да прави СВИ-РКИ в затвора . Минетчия

Отговори
9 4
ще го оправят, споко

ще го оправят, споко

13.04.2021 | 19:01

Шиши ще го спаси, споко. Толкова пари наля там, няма да ги губи, я... Това на Сашката не му е за първи път. Преди няколко години пак или пиян или друсат се беше наврял под римския водопровод на Коматевския транспортен възел, но тогава го покриха. Дори Марица беше принудена бързо да свали информацията. И сега ще го спасят, къде ще ходят.

Отговори
10 3
Краят на Трафик

Краят на Трафик

13.04.2021 | 19:19

Този е Свършил. Ще го довършат до няколко седмици, ако е хитър да продава каквото има и после спокойно да почива някъде, иначе накрая нищо. Далеч е от нивото на Черепа или Василев

Отговори
9 2
Реформа в МВР

Реформа в МВР

13.04.2021 | 17:59

Първо да се махнат началниците на Шиши, които работят само по поръчка, както и работещите пенсионери, които те работят и демотивират останалите служители .

Отговори
8 1
Петров

Петров

13.04.2021 | 18:51

Ама още ли има работещи пенсионери в МВР. Браво, много хубаво. Взимат по 20 заплати при пенсиониране, получават си максималната пенсия, а и ги държат на работа. И се чудим после защо децата ни бягат в чужбина. Ай, сектир...

Отговори
10 4
прас-прес

прас-прес

13.04.2021 | 17:39

А Жорката Колев, кога? Давайте наред от МВР.

Отговори
13 5
Ало...

Ало...

13.04.2021 | 18:53

Жорката да отидат да го тестват по време на сесия и ще им стане лошо

Отговори
9 0
Чичо!

Чичо!

13.04.2021 | 19:18

Кой за Жоржета ли говорите? Тя е дупена и тя го знае!

Отговори
5 0
аз съм чистоглед момче

аз съм чистоглед момче

13.04.2021 | 17:36

Верно че вчера беше ден на космонавтиката, ама с това нелепо обяснение тоя ни прати у друга галактика бате. Ебаси пробития дрогар

Отговори
19 2
Бай Манго

Бай Манго

13.04.2021 | 17:34

Сашо Апостолов като си бърка по дупките с куките и правеше акции респект на всеки бизнес който не му се отчита или не е на СОТ към Traffic ни рива. Ся риве. Като си се хванал на хорото ще го играеш до край и да плюят куките ще казваш дъжд вали и да те дупят ще кажеш "сърби ме, искам още".

Отговори
20 2
bam

bam

13.04.2021 | 17:25

После ГЕРБ не били мафия.

Отговори
11 17
Ха,ха...

Ха,ха...

13.04.2021 | 17:23

Щом и на хората на Шиши взеха да скачат значи работата е сериозна.

Отговори
22 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?