1553

Шефът на полицията в Пловдив: Имаше кризисни моменти с Караджов

Експолицаят Караджов, който се барикадира в дома си снощи, е заплашил, че ако полицията нахлуе - ще има много пострадали. Посочил, че е подготвен. Това каза пред журналисти в Пловдив шефът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов.

Той обясни, че е поискано допълнително подкрепление за справяне със ситуацията. Събрана е информация дали Караджов е сам в жилището. "След анализ на информацията са предприети действия за контакт. Водени са преговори през цялата нощ. Те преминаха през различни етапи, имаше много кризисни моменти.

Благодарение на професионализма, решенията, които бяха взети и начина, по който бе водена комуникацията, към 05.30 часа склони да се предаде. Не са използвани помощни средства, няма пострадали. Той е отделен и предаден на "Съдебна охрана", каза старши комисар Чергов.

По думите му, към момента с извършва проверка на жилището. Няма открити взривни вещества, оръжия или други опасни предмети. "Това са задължителни процедури. Когато приключим, имотът ще бъде предаден на близките", посочи Чергов. Той благодари на всички участвали в успешната операция. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?