49

Шефът на "Общинска охрана" за инцидентите на Гребната: Винаги казват "Няма страшно!" и след малко идва страшното

Декември е най-рисковият месец на Гребния канал. Това сочат инцидентите през последните няколко години с паднали във водата хора. На 3 декември, в рамките на 12 часа, общо шест души са извадени с помощта на служители на ОП "Общинска охрана", каза пред "Марица" шефът на предприятието Димитър Палашев. 

Първият инцидент е към 02.00 часа на 3 декември, когато двама тийнейджъри паднали и викали за помощ. Вторият инцидент станал малко след 14 часа същия ден и придоби по-голяма гласност. При него майка с дете паднаха във водата на канала. 

"Охранителите са забелязали, че стоят на площадка, която е близо до водата. Предупредили ги, заради детето. Казали "Няма страшно!" и след малко страшното дошло. Детето паднало във водата, майката се развикала. Тогава човекът, за който стана ясно, че се е разхождал със семейството си в този момент, веднага скочил. Детето потънало, а той го хванал и го вдигнал нагоре, за да не се удави. Нагълтало се с вода, но било спасено. Наистина е реагирал бързо и адекватно. Нашите служители тръгнали да взимат пояс и въже. Докато отидат обаче в паниката и майката тръгнала да влиза и паднала във водата. Мъжът, притекъл се на помощ, както и още един, също остават във водата и не могат да излязат. Така охранителите трябвало да спасяват четирима души. Първо извадили детето, след това майката и накрая двамата мъже. От Гребния канал без пояс и въже никой не може да бъде изваден. Многое хлъзгаво, включително дъното. Затова и при ваденето е имало трудности, но всичко е завършило благополучно", разказа Палашев. 

Майката с детето, както и другите двама извадени не са пожелали лекарска помощ. 

"Ежегодно регистрираме такива инциденти. Миналата година на 8 декември има два. Общо взето, декември е най-рисковият месец откъм инциденти. Тогава се сваля нивото на водата, хората се подлъгват, че е плитко, подценяват опасността от хлъзгане. Не обръщат внимание на предупрежденията, които отправят нашите служители, на предупредителните табели. Постоянно имам докладни, в които служителите описват как предупреждават хората за опасностите, но никой не взима това на сериозно. Всичко е до гражданска съвест", коментира Димитър Палашев. 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Надя Драганчева,Тутракан

Надя Драганчева,Тутракан

07.12.2023 | 14:00

Търся си любовник с голяма патица. За контакти с мен,Надя Николова Драганчевя на 71 години съм и живея в гр.Тутракан на ул.Панайпт Хитов 5. Яикам силно по време ма свкс.

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?