49

Шефът на МВР в Пловдив и униформени получиха огромно признание СНИМКИ

Голяма чуждестранна компания благодари на вътрешния министър, директора старши комисар Георги Чергов и служители на полицията в Пловдив за успешна операция по линия на защита на интелектуалната собственост. 

„Поздравявам колегите и директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив за добре свършената работа и постигнатите мащабни резултати“ - заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на кратка церемония в министерството. На нея бяха отличени служителите от пловдивския Отдел „Икономическа полиция”.

„Част от хората в екипа познавам лично и съм имал възможността да работя с тях по различни случаи.  Знам, че и към момента те са много активни и извършват сериозна по обем дейност, в тясно взаимодействие със службите, ангажирани с престъпления срещу интелектуалната собственост. Случаят е специфичен за нас, тъй като за пръв път изземаме толкова много техника и продукти със запазена търговска марка“, посочи Стоянов.

Министърът припомни, че престъпленията срещу интелектуална собственост и фалшиви стоки са сред приоритетите на ЕС в борбата срещу тежката и организираната престъпност в рамките на EMPACT цикъла за периода 2022–2025 г. А България /в частност – ГДБОП/ бе избрана за ръководител (драйвър) на EMPACT приоритета, като бе натоварена със задачата да координира усилията на правоприлагащите органи в ЕС в борбата с този вид престъпна дейност.

Директорът на отдела за борба с фалшификатите за Европа, Близкия Изток и Африка на KYOCERA CORPORATION Франк Стамен заяви, че този случай е изключителен, а постигнатите резултати - впечатляващи. „Ние подадохме сигнала в Германия и той много бързо стигна до българските служби. Мащабната реализация се случи в изключително кратки срокове, само в рамките на няколко месеца. В никоя друга държава досега не са изземани толкова голямо количество техника и материали, обект на наша интелектуална собственост“, сподели той.  Според него действията на служителите на МВР показват, че България е надежден партньор в борбата с организираната престъпност, в рамките на общата европейска линия за противодействие срещу този вид престъпления.

„За втори път, в рамките на една година, награждаваме точно този екип. Това е поредна мащабна операция на ОДМВР Пловдив, с изключителни резултати. Благодарим за тяхната дейност и за доброто сътрудничество с Министерството на вътрешните работи“, заяви в изказването си Анета Таджер, която е участвала в разследването от страна на японската корпорация.

Припомняме, че на 30 август т.г. в Отдел „Икономическа полиция” в Пловдив постъпила  оперативна информация за осъществявана незаконна дейност по линия на интелектуалната собственост – износ и продажба на тонер касети, означени със знаци, сходни на японската марка  KYOCERA, без съгласието на правопритежателя. За проверка на сигнала е сформиран оперативен екип и предприети процесуално- следствени действия в склад на търговско дружество на територията на район „Северен” в Пловдив. Там разследващите открили над 22 400 тонер касети от въпросната търговска марка – различни по вид и размер, пълни и празни. Конфискувани са и 129 палета с 85 330 заготовки за картонени опаковки, както и други веществени доказателства за извършваната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районната прокуратура, под чието ръководство работата по документиране на случая продължава.

снимки от МВР

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Самина и Венесин

Самина и Венесин

07.11.2023 | 07:37

А кога ще ги наградят, че "Браво" - Пловдив имат пет общински съветника изцяло напазарувани само от Столипиново. Оказа се, че тази нова формация на два месеца рязко е придобила мощен електорат единствено и само в Столипиново.

Отговори
7 0
Той

Той

07.11.2023 | 08:42

Нали наградиха Събчо за цялостно творчество. Чергата е невинен. Той не знае за какво става въпрос.

Отговори
5 0
ТОТЮ

ТОТЮ

06.11.2023 | 22:24

Браво на полицията !Само така!!!!!

Отговори
3 0
Смешно

Смешно

06.11.2023 | 17:44

Вижте от кога този Чергов е начело на ОУ на МВР Пловдив - има-няма 3 месеца! И за три месеца - големи успехи?! По-скоро това ми звучи като - извинявай за неудобството, че те пратихме тук, вместо да си в София! Нелепо! Ако има успехи, то те са на колектива като цяло и на "изгонените", а не на настоящия хрантутник на системата!

Отговори
14 1
Факт

Факт

06.11.2023 | 21:06

У нас вече всичко е фалшивикат! Срамно е! Някои ДОСТОЙНИ хора отказват такива йезуитски подаръци!

Отговори
4 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?