71

Шефът на КАТ-Пловдив за акцията: Има много установени нарушители

Много са установените нарушения до момента на мощната спецакция на полицията, съвместно с АПИ, ДАИ, НАП, Митници и БГ Тол на Пазарджишко шосе. Това коментира пред "Марица" шефът на сектор "Пътна полиция" в града под тепетата гл. инсп. Красимир Нешев.

Той обясни, че насочеността на акцията е предимно към камиони и автобуси, но за проверка биват спирани и шофьори на леки коли. 

"Всички включени в акцията структури извършват проверки в рамките на своята компетенция. От началото на акцията са проверени над 30 превозни средства", каза Нешев. 

Освен микробусът, извършващ пътнически превоз без преминат технически преглед, проверяващите са констатирали и ред други нарушения, в това число неизползване на колани от шофьорите, неспазване на пътна маркировка, превоз на дете без задължителното столче в колата, неплатени такси към БГ Тол и т.н. 

Относно хванатия в крачка шофьор на микробус, возещ пътници между Цалапица и Пловдив, шефът на КАТ в града под тепетата посочи, че ще получи до 300 лв. глоба за техническата неизправност, а до 50 лв. за непреминатия технически преглед. 

Акцията продължава и към момента, като едновременно биват спирани за проверка камиони, микробуси и леки коли.

ТИР-овете се бавят най-много, тъй като преминават през всички постове - през теглене, проверка на всички документи, проверка на данните от тахографа и други.Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?