71

Шефът на "Икономическа полиция" в Пловдив: Действахме бързо, защото пациенти са уговаряни да лъжат

Единият от двамата задържани лекари е уговарял по телефона някои от фиктивните пациенти да лъжесвидетелстват и да твърдят, че са били в медицинския център. Това е причината да действаме бързо и да пристъпим към претърсване и изземване на огромен обем документация, за да се запазят доказателствата и да ги анализираме, каза на брифинг пред журналисти шефът на "Икономическа полиция" в Пловдив комисар Георги Боюклиев.

Около 1000 са направленията, на които са се натъкнали разследващите и които тепърва ще бъдат проверявани дали са истински, тоест пациенти да са посещавали центъра и да им са извършвани записаните манипулации. "Продължаваме да разпитваме пациенти, за да видим дали наистина са посещавали медицинския център", посочи Боюклиев. 


Малко по-късно днес Районната прокуратура ще внесе в съда искане за вземане на най-тежката мярка срещу двамата задържани, а именно "задържане под стража", каза наблюдаващият прокурор Димитър Костов. "Периодът на разследването бе ограничен първоначално за шест месеца, но тепърва предстои да се разшири.  Не е изключено да открием още фиктивни пациенти и други замесени лекари", подчерта прокурор Костов. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?