49
Следвайте ни

Сгащиха дилър с 2 кг дрога, продавал на купонджии за Нова година

viber icon

Полицията в Пловдив сгащи дилър с 2 килограма марихуана в момент на сделка. Арестуваният и клиентът си чукнали среща навръх Нова година. Още преди да прибере парите за стоката обаче бил закопчан и тикнат в ареста. Съдът му определил мярка "парична гаранция" в размер на 8 бона, но на втора инстанция днес апелативните магистрати я отменили и постановили постоянен арест по настояване на прокуратурата. Дилърът искал да му се намали гаранцията, тъй като нямал пари. Към момента той е в болница, което според съдът не е пречка за вземане на най-тежката мярка спрямо него. 

Мотивите за решението на съда са, че дилърът може да извърши друго престъпление. Той е с чисто съдебно минало, но наскоро е осъден за катастрофа като наказателната отговорност е заменена с административно наказание "глоба". Според съда съществува и реална опасност от укриване с оглед на факта, че  не пребивава на постоянния си адрес, а живее на квартира в друго населено място. 

Ако се докаже вината му, ще лежи от 2 до 8 години в затвора, ще отнесе и глоба от 5 000 до 20 000 лева. 

     

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?