Следвайте ни

Семейни войни: Баща тормози дъщеря си и внучката, спира им тока и водата

viber icon

Война между баща и дъщеря завърши в съда с глоба и ограничителна заповед. 

Проблемите датират от години, но чак през май 2019-а дъщерята сезирала органите за извършвано домашно насилие – физическо и психическо. 

Жената  е собственик на къща с двор в пловдивско село, в която живее с малолетната си дъщеря от септември 2018-а. От декември същата година баща ѝ започнал да я подлага на тормоз. При скандал я изблъскал, докато тя държала  детето, което паднало и се ударило.  Оттогава силно се стреснало,което наложило да се търси психологическа помощ. Насилникът започнал системно да идва в имота и да заключва багажа на двете на втория етаж, да им изключва тока и да им спира водата. Целта му била да ги изгони от имота, а те нямали къде другаде да живеят. Майката и малкото дете нямали достъп до багажа си, включително до храна, дрехи, памперси, лекарства и играчки, както и до бойлера. Това принудило жертвата да вземе от съседка дрехи и памперси за детето. 

Агресивният баща твърдял, че имотът бил негов собствен, който той дарил на дъщеря си, с условието, че ще може да го ползва до сетния си дъх. По думите му, дъщеря му си довела мъж, който му пречил да получава наем от къщата, да обработва двора и да произвежда плодове и зеленчуци за собствените си нужди. С доходите от имота дотогава той допълвал оскъдните пенсии - негова и на съпругата му. Отрича да е извършвал домашно насилие 

В крайна сметка, на свое заседание в началото на седмицата Окръжният съд в Пловдив потвърди решението на първата инстанция, а именно в бащата да не доближава своята дъщеря и внучка си, жилището им, местоработата на жената, както и местата за социален отдих и контакти на жертвите. Ще трябва да плати глоба от 200 лв. , както и 400 лв. за адвокатско възнаграждение. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?