Следвайте ни

Семейна драма край Пловдив: Счупени буркани, псувни, събличане и найлонова торба на главата

viber icon

Мъж от карловско село е подложил на жесток тормоз собствената си майка, научи „Марица“ от свои източници. Жертвата потърсила закрила от полицията и от съда, в резултат на което насилникът  е с ограничителна заповед. 

Бруталните издевателства започнали преди повече от година. Още докато бил жив вторият съпруг на жертвата, който починал преди година, синът прекалявал с алкохола и оказвал психическо и физическо  насилие над родителите си. След смъртта на съпруга ѝ, агресията вече придобила чудовищни размери. 

Синът й започнал да се напива почти всеки ден, след което превръщал в ад живота на майка си. Искал пари по няколко пъти на ден, за да си купува алкохол. Псувал я и  я обиждал с всякакви цинични думи. Карал я да му готви, да му прави салати, после ги вземал и ги изхвърлял. Друг път вземал буркани и ги чупел пред вратата, като обвинявал майка си, че не били хубави. 

Няколко месеца по-късно тормозът станал физически. Хващал я за ръцете, дърпал я да излиза извън двора, за да я изхвърли на улицата. Веднъж започнал да й къса дрехите и щял да я съблече гола, ако съседи не се намесили, за да я спасят. Питали го какво иска от нея, а синът отговарял, че ще я пребие. Когато майката отказвала пари за алкохол, той започвал да крещи, заканвал се, че ще я пребие, обвинявал я, че ще го умори. 

Когато жертвата виждала сина си пиян, се прибирала в стаята си и се заключвала, а той започвал да тропа и да я кара да излезе, за да я пребие. Много пъти бягала на улицата и обикаляла с часове, за да заспи и чак тогава се прибирала. Също много пъти ходила в домовете на съседи и познати, когато започнел да я напада, като дори нощувала тях.

Последната капка била на 27 август, когато синът, след като пил още от рано сутринта, се довършил и легнал да спи в стаята на майка си, докато тя била на двора. 

Като се качила на етажа той се събудил и поискал пари да си купил уиски. Майката отговорила, че няма пари. Тогава той скочил, взел една найлонова торба и я сложил на главата й, като я покрил цялата, чак до шията. Тя се уплашила да не я задуши, дръпнала се много силно и го избутала. Махнала торбата от главата си, а в това време той я ударил в областта на гърдите и по дясната буза. 

Майката побягнала извън двора и отишла на пътя. Синът ѝ излязъл и тръгнал в неизвестна посока, а тя отишла у съседи и им се оплакала. Там стояла до късно вечерта, след което отишла пред дома си и стояла часове наред на един камък до входната врата, след което влязла вътре без синът ѝ да я усети и се прибрала в стаята си. 

Много пъти не се решавала да отиде дори до тоалетна, защото се страхувала от нападение. 

На другия етаж от къщата живеели етърва й с децата си. Те редовно ставали свидетели на грозните сцени. Много пъти дори племенникът й му правил забележки да не вика така и да не я тормози.

Отчаяната майка многократно викала и кметицата на селото за помощ. В крайна сметка се решила да потърси закрила и така Районният съд в Карлово отстранил насилника от къщата и му забранил да припарва до нея в следващите 18 месеца. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

САТАНА

САТАНА

09.10.2020 | 18:23

Струва ми се, че нехранимайкото ще си пати.

Отговори
0 0
Майка

Майка

08.10.2020 | 21:36

Майката е богиня. Аз мисля, че това поведение се дължи на лошото възпитание. Учудвам се какъв изрод може да си, че да биеш майка си. Майката е най-святото нещо на СВЕТА!

Отговори
4 1
Грух

Грух

08.10.2020 | 19:04

Важното е, че родната полиция ни пази ! ПФУ

Отговори
2 1
ужас

ужас

08.10.2020 | 16:20

Случаите на домашно насилие са не един и два, и докато не се вземат сериозни мерки срещу насилниците, само ще се увеличават. Начинът, по който е описан този случай обаче поставя много въпроси :(

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?