3906

Седморка върти мощен канал за трафик на мигранти през Пловдив, взимали по 3000 евро

Полицията, прокуратурата и ГДБОП разбиха мащабен канал за трафик на нелегални мигранти от Афганистан през Пловдив. Акцията е осъществена в петък, съобщи на брифинг районният прокурор Петър Петров, предаде репортер на "Марица". 


Той обясни, че в хода на разследването да събрани доказателства и така в петък да задържани седем души на територията на цялата страна, които имат съпричастност към трафик на мигранти. 


"Едно от тези лица беше задържано в момент на превозване на 11 нелегални мигранти.  Чужденците плащали по 3000 евро на калпак, за да бъдат транспортирани", каза Петров. 


Каналът бил в посока от Турция към Сърбия. 


През изминалите три дни и половина от провеждането на акцията да извършени множество процесуални действия в цялата страна, събрани с много доказателства. 


Установени са голям брой автомобили - леки и тежкотоварни, които са били подготвяни за нелегалния превоз. Открит е и ТИР. Осуетени са множество предстоящи трансфери на бежанци, подчерта Петров. 


Седемте задържани са привлечени като обвиняеми от наблюдаващия прокурор Димитър Костов. 


Съдът е постановил днес най-тежката мярка "задържане под стража" за шестима, седмият - българка с афганистански произход, е пусната с гривна под домашен арест, тъй като е майка на малко дете. 


Наказанията, предвидени от закона за седмината е от 2 до 10 години затвор и глоба от 5 до 20 бона. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 6 оценки
5/5 от 6 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?