46

Съдът забрани на нарочена за измамница да напуска страната

Нарочената за измамница Соня Мирчева няма право да напуска страната. Разпореждане за това издаде Пловдивски окръжен съд. Отделно магистратите й наложиха гаранция в размер на 5000 лв. Решението бе взето в хода на поредното дело, на което не се явиха нито адвокатът й, който е съдия в тв риалитито „Съдебен спор“, нито Мирчева, представила болничен с дата на издаване ден преди делото.

Както „Марица“ писа, срещу Соня Мирчева има заведено дело за присвояване на сума в размер на над 600 000 лв. Ощетена е бизнес дамата Нели Бозова, която в продължение на няколко години е давала сумата на вноски на Мирчева. В края на 2020 г. Мирчева бе осъдена и получи ефективна присъда от 6 години затвор. Тогава Окръжен съд-Пловдив я призна за виновна за това, че за периода 2011-2014 г. „с цел да набави за себе си имотна облага е възбудила и поддържала заблуждение у Нели Бозова и с това й е причинила имотна вреда в особено големи размери - 660 050 лв.“.

Мирчева обжалва присъдата си във Върховен касационен съд, който отмени решението на окръжните магистрати с мотив процесуални пропуски и липса на достатъчно доказателства. Така делото бе върнато в изходна позиция в Окръжен съд-Пловдив. Колкото и да е чудно, на още по преден съдебен етап тя бе призната за невинна.

До мярката „Забрана за напускане на страната“ и гаранция от 5000 лв. се стигна, след като стана ясно, че адвокатът на Соня Мирчева има други неотложни дела до октомври 2022 г. и не може да защитава довереничката си в Пловдив. Адвокатката на Нели Бозова се усъмни, че се готви бягството на Мирчева от страната, и поиска извънредните мерки, които бяха приети и наложени от Окръжен съд-Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?