Следвайте ни

Съдът отсече: Ралев и съучастникът му остават в ареста

Kметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев остава в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Компания зад решетките ще му прави и соченият за негов съучастник и помагач Иван Делевски. Това решиха магистратите от Апелативния специализиран съд.

Делевски беше пуснат под парична гаранция от 60 000 лева от предходната инстанция, но въззивният съд определи действията му като „изключително конспиративни“ и също го изпрати в килия.

Мнозинството на тричленния съдебен състав се позова на свидетелски показания, според които след като строителният предприемач Здравко Ангелов предал парите на Делевски, Ралев се срещнал с главния архитект на район „Северен” Михаил Богданов и му заявил, че проектът вече може да бъде придвижен.

Решението на магистратите не беше единодушно, тъй като една от съдийките подписа определението с особено мнение. По думите ѝ, доказателствата не стигат за да се направи обособено предположение за извършено престъпление и би трябвало обвиняемите да бъдат пуснати от ареста с без никакви мерки за неотклонение. Тя добави, че бизнесменът Ангелов и всички свидетели трябвало да бъде разследвани за участие в нечисти схеми.

До повторното разглеждане се стигна след като прокуратурата настоя Делевски да бъде задържан, а защитата на Ралев поиска да го пуснат от ареста.

Кметът беше докаран в съдебната зала видимо изнемощял и облечен в синьо сако, дънки и спортни маратонки. По данни на защитата му, той е свалил близо шест килограма откакто беше арестуван. Ралев изпитвал уголемяване на черния си дроб, което му създавало проблеми. В тази връзка адвокатите му Сузана Алекова и Христо Ботев настояха да бъде извършена медицинска експертиза. Съдът отхвърли това искане, като се позова на медицинската справка.

“Не може да разследваш подкуп без да си хванал предаването на парите. Това винаги ми се е струвало абсурдно в това дело“, добави адвокат Ботев.

Прокуратурата настоя за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо двамата, тъй като според свидетелските показания, проектът за процесния строеж не е имал сериозни пороци и е трябвало да бъде придвижен по-бързо, но е бил възпрепятстван.

Магистратите взеха страната на обвинението и свидетелските показания и оставиха двамата в ареста.

Определението е окончателно.

Мирослава Атмаджова

Редактор - marica.bg

Мирослава Атмаджова е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като копирайтър в голяма IT компания. Част е от екипа на „Марица“ от 2017 г.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (2)

ПРОКУРОР

12.06.2019 | 01:10
3 0

Да се разследват действията на мошеника Иван Делевски по рано в Карлово. Как се е сдобил с телевизия, с договор за инертни материали, обществени поръчки за милиони, а любовницата му даже сима собствен сайт в Пловдив, RNews!

СВИНЕВЪД

11.06.2019 | 18:37
16 3

НА ВСЯКО КРАДЛИВО И НАГЛО ПРАСЕ МУ ИДВА КОЛЕДАТА. ДА СЕ ГОТВИ БАШ ГЕШЕФТАРЯ МАМИНИЯ ШОПАР

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?