3906

Съучастникът на Йордан, залял ясновидката с киселина, пробва да се прибере вкъщи

Помагачът на Йордан Цветанов, залял с киселина ясновидката Тони в пловдивския квартал "Тракия", ще направи опит да излезе в ареста. Припомняме, че Районният съд пусна под "парична гаранция" Веселин Вълчанов, но окръжните магистрати я промениха в "задържане под стража" след настояване на прокуратурата.


Причината бяха събрани нови доказателства, които сочат, че Веселин не е бил само и просто шофьор на джипа, с който двамата бандити са дошли от Враца в Пловдив, а е бил активен съучастник. Освен това има и събрани доказателства, че оказал натиск на свидетел по делото да си промени показанията. 


Утре Веселин ще направи нов опит да напусне ареста. Съдът ще се произнесе по искане за изменение на мярката му още в сутрешните часове. 


На гледането на мярката пред първа инстанция стана ясно, че по дрехите и обувките на комбината има следи от сярна киселина. Залятата гадателка обаче казала при разпит пред разследващите, че самият Веселин я е заплашвал и преди зверството.

 

Прокурорът по делото изтъкна, че в дома му е открита снимка с адреса на ясновидката, а на нея пишело:  „Да я махаме! ". 


Освен това от държавното обвинение изтъкнаха, че има опасност соченият за помагач да се укрие или да извърши друго престъпление. 


Двамата врачани, на 42 и на 51 години, планирали покушението изключително прецизно. На 14 март те се качили в джип и тръгнали от Враца за Пловдив. Престъплението било добро обмислено, с предварително подготвен маршрут. 


Спрели до блока. Йордан сложил медицинска маска, бил с каскет и яке с висока яка, за да не бъде разпознат. При влизане във входа си сложил ръкавици и калцуни. Явно знаел, че вратата на дома й не се заключва, направо влязъл в една от стаите. Ясновидката му казала "Как да ти помогна?". Той отговорил: "Аз ще ти помогна!" и я залял. След това избягал, качил се в джипа при Веселин си и тръгнали по друг маршрут за Враца.

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 4 оценки
4.3/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
като е мамила и лапала

като е мамила и лапала

10.05.2023 | 22:27

така требва и бой за тия шарлатанки

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?