4020

Със 7 месеца забавяне: Майка разбра от съда, че дъщеря й е мъртва

Майка от Пазарджик разбра, че дъщеря  й е починала след писмо от съда. Тялото на Иванка било съхранявано 7 месеца в хладилна камера в УМБАЛ „Св. Георги“, тъй  като от полицията не са успели да открият близките й, които да я разпознаят.

Ужасът за майката Димитрийка започва в края на 2022 г., когато за последно чува дъщеря си. Възрастната жена живяла в Пловдив допреди 7 години, след което се преместила в Пазарджик. Нейната дъщеря пък заживяла с мъж в пловдивското село Скутаре.

В края на 2022 г. двете се чули по телефона, като Иванка й споделила, че ще посрещне новата година със своя  приятелка в Перущица. Оттам следите й се изгубили и комуникацията между майка и дъщеря прекъсва.

„Месеци наред през 2023 г. въобще не дойде вкъщи да види жива ли съм, здрава ли съм. Да ми каже: „Майко, прибрах се. Всичко е наред. И през октомври случайно получих едно писмо от съда, от което научавам, че за нещо са я съдили. Отидох в Съдебната палата в Пазарджик, за да разбера какво става. Обясниха ми, че дъщеря ми дошла тук, за да я съдят, изведнъж припаднала в залата и я откарали в болница. Тъй като дала пловдивския ни адрес, на който живяхме до 2017 г., писмото пристига на него“, обясни пред „Марица“ Димитрийка.

Така разнищва историята за смъртта на дъщеря си. На 30 март миналата година Иванка била откарана в болница, където е констатирана смъртта й  Починала на 42 г. „Казаха, че бил удар в мозъка. Това не може да бъде. Тя просто не знаеше какво значи да лежиш в болница, освен като беше бебе. Това е записано в документите като причина за смъртта, но за мен е невъзможно“, коментира майката.

След настъпването на смъртта, униформени посещават пловдивския адрес, но там не откриват близки. „Толкова ли не разпитаха хора, които да кажат, че отдавна не живеем там“, възмущава се тя. Тялото на Иванка остава в хладилна камера, докато след 7 месеца майката Димитрийка я открива. На 15 октомври миналата година тя отива, за да разпознае дъщеря си и да потвърди самоличността й. Тялото на Иванка е кремирано, а урната е положена в гроба на баща й в Пазарджик. 

„През 2022 г. ме викаха да отида при тях в Скутаре. Но аз бях в много тежко здравословно състояние. Нямаше как да отида. Само я слушах по телефона как ругае хората, които минават покрай нея. Доколкото знам, тя е лежала в психиатрията в Пловдив. После социалните са полагали грижа за нея. Но всеки отказва да разговаря с мен по темата“, сподели Димитрийка.

Наложило се да я кремират, тъй като още нямало и 9 години, откакто тялото на баща й било положено в гроба. 

На 30 март майката е отбелязала една година от смъртта на дъщеря си. Не спира обаче да се съмнява, че удар в мозъка е причината за случилото се.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 8 оценки
4.5/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Да не дава Господ!

Да не дава Господ!

15.04.2024 | 10:04

Как така институциите 7 месеца са мълчали? Кой плаща хладилника в Хирургиите, полицията така ли си вършат работата?????

Отговори
22 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?