Следвайте ни

Съпругата на бивш общински съветник на съд за присвояване на евросредства

viber icon

Стоянка Мавродиева, която е съпруга на бившия общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, ще се изправи пред Окръжния съд в Пловдив.  За днес е насрочено разпоредително заседание. 

Припомняме, че от прокуратурата обявиха, че 42-годишната бизнесдама регистрирала четири търговски дружества, които следвало да се занимават със земеделска дейност. През 2017-а тя заявила, че обработва земеделските земи и кандидатствала за подпомагане. Представила пред Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие“  в Пловдив неверни данни по Закона за подпомагане на земеделските производители.

В заявленията за подпомагане и в приложенията към тях е посочила обработваеми площи, които реално не са били ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2017-а. Става въпрос за общо 108 парцела с площ от общо 860 дка, в землищата на град Стамболийски, село Ново село и други населени места. 

Целта на Стоянка била да  получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз, а именно от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, по схема за единно плащане на площи, схема за преразпределително плащане и схема за плащане за селскостопански практики, които са благоприятни за климата и за околната среда – зелени директни плащания и от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Така тя осъществила четири отделни престъпления. 

Обвиняемата не получила плащания от еврофондовете, като за случая е била уведомена прокуратурата, което дало и повод за започване на наказателното производство.

Спрямо бизнесдамата от Стамболийски е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Съпругът ѝ Атанас Мавродиев също бе осъден за злоупотреба с евросредства и по тази причина бе освободен от Общинския съвет в Стамболийски.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ВНИМАНИЕ.....ПРОВЕРКА МУ Е МАЙКАТА

ВНИМАНИЕ.....ПРОВЕРКА МУ Е МАЙКАТА

03.11.2020 | 12:15

ДА СЕ ЧЕТЕ НЕ СТОЯН МАВРОДИЕВ А АТАНАС МАВРОДИЕВ . ГОСПОЖАТА Е СТОЯНКА МАВРОДИЕВА КОЯТО БЕШЕ АДВОКАТ ПЛОВДИВСКИ... В АК ПЛОВДИВ...И НАПУСНА ЗА ДА СИ ВЪРТИ ДАЛАВЕРИТЕ НА МЪЖА СИ...И ЕТО КЪДЕ Я ДОКАРА.... ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЧЕ МУ ОТГЛЕДА И РОДИ 4 ДЕЦА...

Отговори
0 0
ВНИМАНИЕ.....ПРОВЕРКА МУ Е МАЙКАТА...

ВНИМАНИЕ.....ПРОВЕРКА МУ Е МАЙКАТА...

03.11.2020 | 12:09

ЗА СВЕДЕНИЕ ТОЗИ СТОЯН МАВРОДИЕВ Е ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ КРАДЕЦ НА ПАРИ ОТ ВСИЧКО ОТ КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ДОКОПА... МАВРОДИЕВА БЕШЕ АДВОКАТ В ПРОВДИВСКАТА КОЛЕГИЯ.... А ТОЗИ МИЗЕРНИК ТОЧНО ТАКАВА МУ ТРЯБВАШЕ ХЕМ ДА РАЗБИРА МАЛКО ОТ АДВОКАТЛЪК ХЕМ ДА Е ДОСТАТЪЧНО ЗАВИСИМА /ЧЕТИРИ ДЕЦА/ ХЕМ ДА Е ТЪПИЧКА И ДА МУ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА.....ЕТО ТИ СЕГА ПРОБЛЕМИ .....ОТ ПРОСТОТИЯ И ЛАКОМИЯ.... СТОЯНКА ПРОСТО ЗАГАЗИ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НАДСКАЧАНЕ И ТЪРСЕНЕ НА ИЗГОДА ОТ ВСИЧКО КОЕТО НОСИ ПАРИ.... ЛАКОМ Г.ЪЗ КРЪВ СЕР.Е!!!!! КОРЕНА НА ЗЛОТО Е АТАНАС МАВРОДИЕВ ТАЗИ Е МАШАТА БУШОНА КОЙТО ТРЕЩИ.... САМО ЕДНА ВМЕТЧИЦА ....ВСИЧКИ АДВОКАТИ АНГАЖИРАНИ В ОБЩИНСКИТЕ СТРУКТУРИ ДО ЕДИН ЛАПАТ ....КАКВОТО ХВЪРЧИ ГО ЯДАТ.... ВСИЧКИ УЧАСТВАТ В ПРОГРАМИ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА СРЕДНИЯ И НАМ КЪМ БИЗНЕС ЗА РОМСКОТО ВКЛЮЧВАНЕ АБЕ ЩО Е ПРОГРАМА ТЕ СА ТАМ.... В ОБЩИНА РОДОПИ ДО ЕДИН ГЕРБЕРИТЕ СА С РАЗНИ СЕЛСКИ ПРОГРАМИ....ДО ЕДИН...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?