Следвайте ни

Само в "Марица": Важен общинар хванат с дрога в Пловдив СНИМКА

viber icon

Полицаи от Пловдив заловиха общински чиновник с дрога, научи „Марица“. Мъжът вече е осъден по бързата процедура, а освен това се е разделил и с работата си в администрацията.

Става въпрос за главния енергетик на Община „Родопи“ инж. Цветан Ташев. Младият мъж е работел в отдел "Транспорт, инфраструктура и ЕПМС", където бил на длъжност главен експерт електропреносни мрежи и съоръжения.

На 15 септември полицейски екип спрял колата му за проверка, при която в автомобила била открита везна за разтегляне на дрога. Последвал бърз обиск в жилището на общинаря в Пловдив. Там полицаите открили 200 грама марихуана, скрити в буркан, както и 28 гр. амфетамини.

Ташев веднага бил задържан в ареста за 24 часа. Срещу него било образувано бързо производство, след което той е получил и присъда. Съдът му наложил наказание „пробация“, тъй като съдействал на разследването.

Според запознати полицията имала данни, че Ташев се занимава с наркотици и по тази причина той бил следен от няколко месеца, преди да бъде хванат в крачка.

Заради провинението и резила общинският служител сам подал молба за напускане на работа и вече е освободен от заеманата длъжност.

 

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?