Следвайте ни

Само в „Марица“: Съдът поряза сводниците Илиян и Линка за споразумение

viber icon

Нов удар понесоха сводниците, задържани в центъра Пловдив след разбита схема за платена любов

Магистратите от Районния съд в Пловдив порязаха мераците за споразумение на сводниците Илиян и съпругата му Линка, въртели бардак с труженички в центъра на града, научи „Марица“. Същата съдба сполетя и задържаните заедно с двойката таксиметрови шофьори, ескортирали проститутките до адрес, посочен от клиента - хотелска стая или апартамент. 

Причината магистратите да не одобрят внесените в съда 4 броя споразумения, постигнати между прокуратурата и защитниците на арестуваните, е че не отговарят на закона. 

„...при така постигнатото съгласие между страните за извършено конкретно деяние и правната квалификация на престъплението е налице разнобой и неяснота, поради което и споразуменията, като неотговарящи на закона, не следва да бъдат одорени, а съдебното производство следва да бъде прекратено...“, се посочва в мотивите за решението. 

Същевременно е разпоредено делото да бъде върнато на Районната прокуратура за отстраняване на пропуски и неточности. 

Припомням, че пловдивската полиция разби схемата с проститутките в края на февруари. Тогава в ареста попаднаха 43-годишният софиянец Илиян и 27-годишната му съпруга Линка, която също била част от онлайн каталога с момичета на повикване. Освен, че подпомагала мъжа си в делата, тя била в занаята доброволно и спомагала за увеличаване на оборота. 

Двойката сводници осигурявали терен на похотливците - хотелска стая или нает за тази цел апартамент в центъра на Пловдив. Схемата обаче бе разбита след направена поръчка за две момичета от подставени лица. Униформените се задействали, когато проститутките пристигнали на посочения адрес. Задържали както сводниците, така и двама таксиметрови шофьори, ескортирали платените девойки. 

Схемата била следната - клиентът гледа обяви за платена любов е нета, харесва си девойка, обажда се, а сводниците осигурявали стая в хотел. Момичетата били карани до адреса от таксита, вършели си работата, след което жълтите коли отново ги прибирали, а проститутките се отчитали на сводниците си. 

След изтичане на 72-часовото им задържане, Районният съд определи най-тежката мярка за неотклонение и ги остави за постоянно в ареста. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

18.04.2021 | 18:04

Само нека да доуточня, че ЗАКОНО- (?!? в БГстан ...закони?) - закононарушение няма нито и от хотелиера, който се прехранва тъкмо с даване на стаи под наем (силно нарушено от ПАНдемията), нито и от наемащия стая или апартамент под наем. Изобщо цялата Румелийска идиотия се свежда просто до основно правило в Живота: ТЪРСЕНЕ ПОРАЖДА ПРЕДЛАГАНЕ = база на многоМИЛИОННИ сделки, далавери и престъпления, ама махленските заптиета по линия на най-малкото съпротивление се захващат с нормални живи хора, а пък *р*восъдието угоднически ще ги ОКАЛЯ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. Без законно основание. Само една забележка нека направя към картинка №1 горе: какината, ако ша са изрусяваш барем прави го както се следва; подсъдно е половината от корена да е ЦЪРНА!

Отговори
3 1
Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

18.04.2021 | 17:49

ИЗНАСИЛВАНЕ щом няма = проблем нЕма, ако г-ците са пълнолетни. Половият живот между съгласили се зрели съселяни в Свободна България не е тема нито за Клюки, нито даже за шушукане. Таксиджията пък хич никакъФ кабаат за нищо, той си вади прехраната с превоз на хора от точка до точка и не му е работа да се бърка дали на задната седалка съм тръгнала да застрелям БоБоТРИ или само да го ...изчукам (или щракна...?) Г-жата милата и тя била ...общителна - ами нейна си работа и на съпруга й, полицайците да се намерят полезно градивно занимание! На повикване моми =КолГърлз/CallGirls= е вековна практика, улеснена дигитално понастоящем, и на който не му харесва да иде на ул. Четвърти Януари на Тепето в Сурп Кеворк има Арменски Поп. Скучаещите некомпетентни некадърници като се събудят и АКТИВИЗИРАТ СТАВАТ ОПАСНИ...

Отговори
3 1
Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

18.04.2021 | 18:08

ТУК Само нека да доуточня, че ЗАКОНО- (?!? в БГстан ...закони?) - закононарушение няма нито и от хотелиера, който се прехранва тъкмо с даване на стаи под наем (силно нарушено от ПАНдемията), нито и от наемащия стая или апартамент под наем. Изобщо цялата Румелийска идиотия се свежда просто до основно правило в Живота: ТЪРСЕНЕ ПОРАЖДА ПРЕДЛАГАНЕ = база на многоМИЛИОННИ сделки, далавери и престъпления, ама махленските заптиета по линия на най-малкото съпротивление се захващат с нормални живи хора, а пък *р*восъдието угоднически ще ги ОКАЛЯ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО. Без законно основание. Само една забележка нека направя към картинка №1 горе: какината, ако ша са изрусяваш барем прави го както се следва; подсъдно е половината от корена да е ЦЪРНА!

Отговори
2 1
Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

Работливите НЕКАДЪРНИЦИ са опасни!

18.04.2021 | 18:16

И тъкмо от прическата на "блондинката" можем да си направим с 87% процента сигурност малкото изводче, че май тия двамата "сводници" са го СЪВСЕМ ЗАКЪСАЛИ ПАРИЧНО и му търсят колая да оцелеят някакси ... в който случай ВИНАТА Е НА БоБоТРИ.

Отговори
3 1
СЕ'КС СРЕЩУ ИЗГОДА ...? Стига  "идио'логии"!

СЕ'КС СРЕЩУ ИЗГОДА ...? Стига "идио'логии"!

18.04.2021 | 21:29

Се'кс срещу материални изгоди, сметки и благини ако трябва да разследваме, преследваме, осъждаме, "ПОРЯЗВАМЕ" то тогава половината европейски семейства са за зандана. От столетия, не откакто е ЕСъюза. Две трети от амерканските = също, ей, Шер'ифе! Из останалия свят може би даже до три-четвърти да ПОРЕЖЕМе. Без да стигнем изобщо до Харемите на Шейховете с ПетроДоларите. Комуни'стическа "идео'логия", Морален Коде'кс, на Строи'теля на СоциЯлизАма! Свършиха ли се по-важните задачи в Пловдив с ямите в асфалт'ите, бе, сул'ьо?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?