46

Само в "Марица": Говори треньорът по кикбокс, извършил граждански арест в Пловдив

Обирджията бил татуиран по цялото тяло, бивш затворник е, арестуван 22 пъти

Треньорът по кикбокс Димитър Желязков арестува рецидивист насред центъра на Пловдив. Причината - обир с нож на един от възпитаниците му.  Спортистът разказа ексклузивно за "Марица" за екшъна и как точно се е стигнало до него. 


Димитър Желязков е треньор по кикбокс в Пловдив. Денят му вчера започва нормално.  Има планирани практически занятия с младежи във "Valhalla Fight Academy". Минути след 11 часа обаче срядата се превръща в холивудски екшън, достоен за "Оскар". 

"Сутринта бяхме на тренировка. 15-годишно момче, което тренирам, ме попита: "Тренер, мога ли днес да тръгна по-рано, че съм втора смяна на училище?". Отговорих му, че няма проблем и може да си тръгва. След около 15 минути ми звънна по телефона. Гласът му трепереше. Каза ми: "Тренер, заплашиха ме с нож, взеха ми парите". Веднага попитах къде е, взех четири момчета и тръгнахме с колата към него на автобусна спирка "Цариградско шосе". Разпитах го, а той обясни, че мъж, който бил целият в татуировки, дори и по лицето, му поискал един лев за автобуса. Извадил си портмонето, за да му даде, но крадецът видял, че има пари. Тогава извадил нож и му казал да му дава парите, иначе ще го наръга. Момчето се стресирало и му ги дало. Видял, че се качва на автобус №66. Дадох му 20 лв. и му казах да се прибира. След това тръгнахме да следваме рейса", разказа пред "Марица" Желязков. Колата вървяла след автобуса, когато на "Гладстон" едно от момчетата с тренера забелязало, че въпросният крадец слязъл. "Веднага звъннах на момчето и му описах мъжа, който следваме. Той ми каза, че е същият. Спряхме колата пред Дома на културата. Видяхме, че татуираният си купува закуска. Там на опашка чакаше и едно момиче. Заградихме крадеца от четири страни и казахме на момичето да се дръпне. Предвид, че имаше продавачка и други хора, решихме да не го задържаме там, за да не създадем паника", посочи Желязков.

След като пресякъл ул. "Гладстон", татуираният престъпник тръгнал да върви от страната на Дома на културата. Подминал фитнеса, след което треньорът го хванал за якето и го повалил на земята. "Другите момчета го хванаха за ръцете и краката.  Казах му да дава парите. Той започна да вика за помощ. Пуснаха му едната ръка, той извади парите и аз ги прибрах. Оттам започнахме да го разпитваме. Пробва да избяга, но пак го повалихме на земята", каза за екшъна Желязков. След гражданския арест, спортистите звънят на полицията. На място светкавично се отзовава патрул на Второ районно, който арестува крадеца.

"Жалкото в цялата история е, че не никой не реагира когато види такова нещо. На спирката, където момчето е ограбено, никой не се е намесил. Страх ги е, разбираемо, още повече като видиш този целия в татуировки, но нико се е обадил в полицията. После когато го хванахме - няколко души само извадиха телефона да снимат. Един или двама се поинтересуваха какво става. И дотук. Това а е жалкото", коментира треньорът.

Той заяви, че пред него не е стоял въпроса дали да реагира. "Няма как когато става въпрос за мой ученик. Възприемам ги като мои деца всички. Дори и друг да беше ограбен, пак щях да постъпя така", подчерта Димитър Желязков. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Браво

Браво

10.02.2023 | 07:00

момчета! ние на времето ги карахме до оризаре и ги учихме да плуват такива като този хубавец!

Отговори
1 1
Алоу Къкъвбоксаджията

Алоу Къкъвбоксаджията

09.02.2023 | 21:21

А на Мамин Тотю га шъ направиш граждански арест

Отговори
1 2
На умряло куче нож вади Жилязков

На умряло куче нож вади Жилязков

09.02.2023 | 20:57

Абе Жилязков Като си толкова жилезен А яла да хватиш със граждански арест ония разбойници и крадци който ми ограбиха не портфейл и пари а имот за хиляди Да тъ видя колко си железен Желязънков

Отговори
2 2
мнение

мнение

09.02.2023 | 19:38

Нямам доверие в полицията.Обобщено/от наблюдения,споделено,прочетено и две лични срещи/-пристигат възможно най-късно след събитието,нямат правомощия и обичайно вдигат рамене и пишат протокол-това е.Полицията за мен е структура,която основно охранява мачове по стадиони и регламентирани събития.

Отговори
4 1
Българин

Българин

09.02.2023 | 19:07

Когато треньор тренира деца личният пример къде е. Утре децата ще си помислят че това което прави треньора е правилно.

Отговори
5 3
Иван

Иван

09.02.2023 | 18:02

Абе и аз веднъж се намесих така и после ме биха, та гледам да си трая. Полицията понякога е в комбина с обирджиите.

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?