Следвайте ни

Само в „Марица“: Ето кой е арестуваният пловдивски търговец на GPS-системи

viber icon

Служители на „Икономическа полиция“ задържаха 28-годишен онлайн търговец на GPS-системи за автомобили. Пловдивският млад предприемач купувал навигационните системи от Китай и Хонг Конг и продавал през различни сайтове. Но не плащал данъци, нито издавал фактури. 

От свои източници „Марица“ научи, че задържаният търговец е Васил Аргиров. Справка сочи, че той е управител на две фирми – „Ауто Експо“ ЕООД с начален капитал от  500 лв. и „Мултигруп 92“ ЕООД с начален капитал от 20 лв. 

Първата му фирма е регистрирана в началото на май 2016-а, а втората – в началото на януари 2018-а. И двете са с еднакъв широк предмет на дейност и обхващат, поне според заявеното, почти всички отрасли – производство и продажба на цигари и алкохол, търговия с хранителни стоки и кафе, производство и пласмент на селскостопанска и животинска продукция и цветя, таксиметрови услуги с леки и товарни автомобили, търговия с коли, импорт и експорт на стоки, фризьорски и козметични услуги.

Предметът на дейност включва още шивашки услуги, пране и химическо чистене, ресторантьорство и хотелиерство, туристически услуги, производство и пласмент на всички видове хлебни, сладкарски изделия, ястия и закуски. 

И двете са регистрирани на един и същи адрес – в кв. „Коматево“. 

Справката сочи, че на същия адрес има и трета фирма „Аргирови“ ЕООД с управител Зорка Аргирова. Тя е с предмет на дейност покупка на стоки или други вещи с цел препродажба, търговски сделки и операции с всички видове стоки в съответствие със законодателството. Съществува от 2011-а, има годишни финансови отчети. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?