Следвайте ни

Само в „Марица“: Арест в парка до х-л „Санкт Петербург“

viber icon

С полиция беше изведен днес от парка до хотел "Санкт Петербург" непознат мъж, дошъл да провери дали има вода в обществената тоалетна. Намесата на органите на реда беше поискана от протестиращите за запазването на зелената площ, които се редуват да дават постоянни дежурства, откакто собственикът на терена Байрям Солак е изсякъл незаконно 31 дървета.


"Извикахме полиция, защото мъжът ни се представи като служител на ВиК, а в същото време носеше заявление от фирма "Парадайс Гардън Резиденс", в което се иска държавното дружество да провери дали има вода в тоалетната. Откъде накъде служител на ВиК ще обслужва частна фирма?", заяви пред "Марица" председателят на инициативния комитет Асен Костов. Повече от половин час защитниците на парка държаха непознатия мъж, без да му позволят да влезе в тоалетната.


WC-то е затворено, а преди се е стопанисвало от "Чистота". Сградата не е включена в нотариалния акт, с който Байрям Солак е придобил 16-те дка от парка. Според протестиращите това означава, че е бил съставен документ с невярно съдържание. Те са направили запитване до МРРБ за тоалетната и се надяват, че при наличието на обществения нужник общината става съсобственик на терена със Солак. Това е още една причина да гарантираме запазването на парка, твърди юристът Стойчо Андреев от комитета.


"Парадайс Гардън Резиденс" иска със заявлението до директора на ВиК ЕООД "становище или удостоверение дали сграда за битови услуги /тоалетна/ е водоснабдена". Байрям Солак от с. Мулдава пита още "дали има отворена партида, ако не - дали някога е имало водозахранване и партида и защо е била закрита".
Писмото завършва с думите: "Надяваме се за точен и подробен отговор за цялостната история на опасния обект в най-кратки срокове". Заявлението е с дата 11 април и е парафирано до четирима началници от ВиК ЕООД, сред които е и Ани Лафчиева. Тя е общински съветник, както и шефът на водното дружество Спартак Николов.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?