49

Сагата с д-р Димитров готова за Гинес

Сагата на рентгенолога д-р Иван Димитров, който гръмна крадеца Жоро Джевизов - Плъха, вече спокойно може да кандидатства за Гинес. След две оневинителни присъди за убийството, докторът обжалва условната си присъда, наложена му заради незаконното оръжие. В същото време от държавното обвинение са недоволни от оправдателната присъда и я протестират. Делото се гледа на 9 декември миналата година, но бе отложено за днес Причината за отлагането се оказа искане от прокуратурата за назначаването и изготвянето на допълнителна комплексна съдебно-балистична и съдебно-медицинска експертиза. Представителят на обвинението изброи три важни задачи и въпроси, които според него изискват разясняване и точен отговор. Един от тях бе "Възможно ли е намерените при огледа гилзи да се окажат на мястото, на което са открити, при възпроизвеждане на изстрел при тази позиция на тялото и ръката (на д-р Димитров), каквато е фиксирана в следствения експеримент? Ако не, каква е вероятната позиция на тялото и ръката, за да се окажат там?".

Адвокат Елдъров, който защитава интересите на семейството на Жоро Джевизов, подкрепи това искане на прокуратурата с оглед на това, ако има какво още да се изясни, то да бъде изяснено. Защитниците на д-р Димитров предоставиха решението на съдебния състав, но изказаха мнение, че отговорите на формулираните въпроси за вещите лица вече са изяснени и няма нужда от допълнителни експертизи. Съдебният състав обаче допусна искането и назначи комплексната експертиза.

Днес обаче делото отново бе отложено, тъй като експертизата все още не е готова. Очаква се на следващото заседание, което ще се проведе на 10 март от 14 часа, вече да няма спънки и магистратите да се произнесат по жалбата на д-р Димитров, на близките на Джевизов и на прокуратурата.

Припомняме, че Димитров беше оневинен за убийството на Плъха, но бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие - пистолет "Валтер" със 17 броя патрони. Така бе осъден условно на 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Докато сагата продължава, в дома на рентгенолога нахлу друг крадец. Във втория случай Димитров се въздържа от реакция и повика полицията. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?