71

Съдят тийнейджъра, стрелял по рейс №12 в Пловдив

Тийнейджър от Пловдив влиза в съда, заради стрелба по автобус от градския транспорт по линия №12. Разпоредителното заседание по делото е насрочено за 12 декември в Районния съд.  

Стрелбата стана на 9 ноември миналата година. Младежът притежавал пневматичен пистолет, който бил закупил от магазин за фойерверки. Боеприпасите за пистолета представлявали метални топчета. Той споделил със свои приятели и съученици за притежаваното от него оръжие, като понякога им го предоставял и те да стрелят с него по различни цели – указателни табели, улични лампи, автобуси на градския транспорт и други.

На 9 ноември тийейджърът се срещнал със свои приятели, като носел в раницата си пистолета. Всички заедно отишли в двора на училище „Елин Пелин“ с намерението да стрелят по преминаващи автобуси от градския транспорт. Около 21.00 часа се задал автобус „№12, като в него бил само шофьорът, който се прибирал към гаража след последен курс.  Виждайки рейса, младежът произвел към него изстрел с пневматичния пистолет, като изстреляното от оръжието метално топче уцелило първото дясно наотваряемо стъкло, в резултат на което то се счупило. Нанесената щета е на стойност 2814,60 лв. Часове след стрелбата компанията стрелци бе установена. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Мартина

Мартина

08.12.2023 | 22:36

При наличие на : " компания от стрелци" дали осъденият тийнейджър е истинският виновник?

Отговори
0 0
rtyrt

rtyrt

08.12.2023 | 19:32

Искате ли нови усещания в СЕ.КС?! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта! И двамата ще го харесате}----- https://tyny.to/stimulant

Отговори
0 2
Ваня

Ваня

08.12.2023 | 15:22

Колко токсични индивиди се навъдиха, малки и големи. ТВУ, обществено полезен труд и подобни мерки трябва да прилагат,не само игра на думи.

Отговори
16 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?