Следвайте ни

Садист преби млада жена и поруга трупа й

Христо Лазов озверял от полова немощ, жертвата Минка била комшийка с бившата му приятелка

viber icon

Садистично убийство в Димитровград разстрои и опитни криминалисти, видели много жестокости в кариерата си. Трагедията се разиграва на 6 юни през 2008-а. Тогава 29-годишният Христо Лазов екзекутира по особено жесток и мъчителен начин 36-годишната димитровградчанка Минка Андреева. Съпричастна на това убийство е и Виктория - бившата приятелка на Лазов.

През 2010 г. Хасковският окръжен съд наказа с доживотен затвор Лазов. За укриване на информация от разследващите Андреева бе осъдена 36 месеца условно с 5-годишен изпитателен срок. Впоследствие Пловдивският апелативен съд намали наказанието й на 5 месеца условно с тригодишен изпитателен срок и потвърди доживотните решетки на Лазов. Такова е и окончателното произнасяне на Върховния касационен съд.

Виктория Ангелова и Минка Андреева обитават съседни апартаменти на ул. „Владимир Поптомов” в Димитровград. Двете се срещат по съседски, а понякога се събират на разпивка заедно с Христо Лазов - бившето гадже на Виктория.

Минка живее с приятеля си Димо Димов, който във фаталната нощ е бил нощна смяна. Преди това Христо Лазов има две присъди в Димитровград и една в Попово. Последната му е година затвор, защото опитал да изнасили млада майка пред малкото й дете. Той излиза по-рано от затвора за добро поведение, а остатъкът от ефективната му присъда е сменен с пробация.

На 5 юни преди 11 г. Лазов приключил работния си ден и заедно с Виктория се прибрали в нейното жилище около 19 часа. Христо поканил на гости и свои приятели и започнали да се черпят с бири.

Същата вечер Минка останала да се почерпи в заведението, в което работели. Прибрала се вкъщи в добро настроение. Няколко пъти се чула по мобилния телефон с приятеля си.

Около полунощ позвънила на вратата на съседката си и се присъединила към купона. Когато бирата свършила, Минка предложила да се преместят в нейното жилище, за да пият водка.

В един момент една от гостенките решила да се прибира. Христо я последвал и я уговорил да се върнат в апартамента на Виктория. Там поискал да правят секс и свалил дрехите на момичето. То обаче отказало и Христо го отпратил. После се върнал в дома на Минка.Тя била весела и подканяла гостите да стават да танцуват. Тогава Лазов решил да опита и с нея. Започнал да опипва Минка, но тя му се противопоставила.

Около 3 часа след полунощ се скарал с Виктория и тя си тръгнала. Така в апартамента останали само жертвата и убиецът <210>. Седнали на дивана и си приказвали. След около 15 минути Виктория се върнала и подканила бившия си приятел да я последва. Той й отказал грубо, заключил след нея и отново поискал от Минка да правят секс. Тя му отказала. Афектиран, Лазов я ударил в лицето. Рукнала кръв, пострадалата станала и го попитала какво иска. Вместо отговор Христо забил още един пестник в лицето й. Тя паднала между масата и леглото. Тогава садистът я хванал за косата и я издърпал в средата на стаята, навеждайки се над нея. В този момент младата жена хванала с едната ръка шията му и с другата го одрала по гърдите. Това отключило гнева на садиста, който заклещил тялото й между коленете си и започнал да й нанася много силни удари в главата. Побоят продължил 10 минути. Пострадалата не се съпротивяла, но Лазов я изритал няколко пъти.

После качил жертвата си на леглото и я съблякъл. Направил опит да обладае беззащитната жена, но нямал ерекция и изпаднал в ярост.

В този момент в апартамента на Виктория се включил аларменият часовник. Било 5  сутринта. Тя се събудила и видяла, че Христо го няма. Отишла до входната врата на съседката си и позвънила. Минка се опитала да извика за помощ. Лазов я стиснал с дясната ръка за гърлото, а с лявата запушил носа и устата й. Затиснал и тялото й с краката си. Държал я така през цялото време на звъненето, продължило около 15 минути.

След това Виктория излязла навън и започнала да думка по прозореца на апартамента на Минка. Дори надникнала и видяла, че комшийката й е гола в леглото. Дочула и идващите отвътре звуци, които според обясненията <210> били като храчене и грачене.

Впоследствие съдебномедицинската експертиза установила множество увреждания по главата, шията, тялото и крайниците на Минка. Нанесените <210> голям брой удари причинили черепно-мозъчна травма, разкъсно-контузни рани по лицето, счупване на долната челюст, двустранна фрактура на ребрата, контузии на вътрешни органи. По трупа имало прорезни рани и охлузвания. Причината за смъртта, според патоанатома д-р Христо Еленски, била механична асфиксия в резултат на притискане на шията с ръце. С оглед заключението, че описаните увреждания са причинени приживе,  магистратите бяха единодушни, че смъртта би настъпила неминуемо и без последвалото душене.

Когато на Виктория й омръзнало да тропа по прозореца, тя се прибрала у дома към 5.30 ч. Междувременно садистът престанал да удря вече издъхналата си жертва. Въпреки това, воден от гнева си, че не успял да извърши полов акт, грабнал празна бутилка от водка от масата и изнасилил анално мъртвата жена.

След това започнал да търси ключовете и телефона си. След като не ги открил, решил да използва апарата на жертвата, за да провери къде се намира неговият мобилен апарат. В афекта забравил собствения си номер. Издирил от указателя името на друга своя приятелка и й звъннал, за да му продиктува неговия номер. Наложило се да му го повтори няколко пъти, защото все забравял цифрите. Проведените между двамата разговори са били регистрирани в интервала от 6.41 до 6.46 часа. Убиецът така и не намерил GSM-а си. Накрая се прибрал при Виктория и там намерил телефона си. После пак се върнал на местопрестъплението и започнал да заличава следите. Отново отишъл при Виктория и я накарал да отиде до жилището на Минка. Там бившата изгора на убиеца се втрещила от гледката.

Садистът се преоблякъл и отишъл да пие кафе в центъра на Димитровград. На работничка в заведението й направило впечатление, че Христо е издран, и го попитала какво се е случило. Отговорил <210>, че се сбил с непознати младежи. После отишъл в полицията, за да се разпише пред пробационен служител. Той също го попитал защо има следи от нокти. Там Лазов повторил версията за сбиването.

След това се върнал в кафенето. Там работило радио и в новинарската емисия вече съобщили за убийството.

В същото време Виктория Ангелова от близо следяла започналия полицейски оглед в жилището на комшийката. Пред оперативната група тя премълчала какво знае. На няколко пъти дори говорила по телефона с убиеца пред криминалистите, който искал да бъде държан в течение какво правят ченгетата. На повикванията му говорила на „Вие”, за да не я заподозрат полицаите. Накрая се отдалечила, набрала отново Христо, казала му, че Андреева е мъртва, и се уговорили да се срещнат в градинката между хотел „Москва” и ПМГ „Иван Вазов”.

На срещата Христо споделил, че ще открият пръстовите му отпечатъци и отново ще лежи в затвора. Тогава Виктория му казала, че още изпитва чувства към него и ще му помогне. Предложила му да го отведе във вилата на баба си, която се намира в местността Габера. Дори взела пари от възрастната жена, купила храна и отишли пеш до вилата. След известно време Ангелова получила телефонно обаждане от баба си. Тя обяснила на внучката си, че полицаите отново я издирват, и Виктория се прибрала в града. Полицаите вече били наясно, че Ангелова знае повече, отколкото им е казала. Открили и личната карта на заподозрения в жилището на жертвата.

От ново телефонно обаждане на Ангелова садистът разбрал, че криминалистите го издирват. Веднага след това напуснал вилата. В 20 часа наел такси, което го откарало в Стара Загора. Оттам на следващата сутрин хванал влак и отишъл в Горна Оряховица. Целта му била да стигне до Девино - селото на дядо му. Нямал повече пари, тръгнал пеш и отишъл дотам на третия ден, като първата вечер преспал в изоставен кантон, а втората в гората. В селото непозната възрастна жена му обяснила, че дядо му починал преди три години, дала му чисти дрехи, храна и 20 лева, с които той се върнал с автобус до Горна Оряховица. В рейса чул по радиото, че е обявен за общодържавно издирване, и решил да се предаде.

В началото на процеса убиецът поиска съкратено съдебно следствие, за да се размине с доживотното наказание. Темида обаче му отказа заради недопустимост на тази процедура в конкретния случай.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?