Следвайте ни

Съдии и прокурори изнесоха открит урок пред учениците от Хуманитарната гимназия

viber icon

Младши съдии от Окръжен съд – Пловдив и прокурори от Окръжната прокуратура изнесоха открити уроци пред ученици от 11 клас от Хуманитарна гимназия  „Св.св. Кирил и Методий“.

Инициативата е в рамките на Образователна програма на Висшия съдебен съвет в партньорство с МОН 0  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

При спазване на всички противоепидемични мерки магистратите проведоха среща с учениците в часа на класния ръководител. Лекторите говориха за професията на прокурора, съдията и следователя, за трафика на хора, за детското насилие, както и какви възпитателни мерки се прилагат за деца при противообществени прояви. Голям интерес предизвикаха темите за превенцията срещу употреба на наркотични вещества, видовете престъпления, извършвани от наркозависими, както и за детското насилие и последиците от хулигански прояви на непълнолетни. 

Часовете се превърнаха в дискусии, а в края на урока учениците получиха като подарък Конституция на Република България.

Тази година Окръжен съд Пловдив участва в Образователната програма на Висшия съдебен съвет и МОН съвместно с Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив. В програмата от страна на Окръжен съд – Пловдив са включени съдия Веселина Семкова и  младшите съдии - Силвия Алексова, Мирела Чипова и Костадин Иванов, а от страна на прокуратурата - Ваня Христева, заместник-апелативен прокурор, Николай Божилов и Добринка Калчева, прокурори в Апелативна прокуратура Пловдив, Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор, Георги Гешев, Петър Петров и Мария Тодорова, прокурори в Окръжна прокуратура Пловдив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?