Следвайте ни

Съдът в Пловдив безкомпромисен, не се смили над баща, убил децата си

viber icon

Магистратите от Апелативния съд в Пловдив не се смилиха над Иван Нанчев, който уби двете си малки деца, и потвърдиха вече наложеното му наказание от доживотен затвор. 

Нанчев пожелал вечния му престой зад решетките да бъде заменен от 30-годишен такъв, но молбата му не бе уважена. 

През януари 1998-а, в град София, той умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., като за това е осъден на доживотен затвор. С друга присъда Нанчев  е осъден отново на доживотен затвор, понеже през месец септември 2000-а  умишлено умъртвил и второто си дете. 

Освен това Нанчев е осъден с още две присъди за общо 2 години затвор – за измама на различни граждани и за кражба на газов пистолет от автомобил.

През 2010-а му е определено едно общо най-тежко наказание – „доживотен затвор“. Съгласно Наказателния кодекс, когато е определено наказание „доживотен затвор“ то може да бъде заменено с лишаване от свобода за срок от тридесет години, ако осъденият е изтърпял не по-малко от двадесет години.

Пловдивският апелативен съд приема, че напълно правилно окръжните съдии в Стара Загова са преценили, че формално са налице основанията, предвидени в закона, понеже осъденият е изтърпял 20 години и 2 месеца лишаване от свобода. От представените от затворническата администрация данни се установява позитивно развитие на осъдения. Той притежава трудови навици и умения, изпълнителен е и се справя с поставените му задачи. Все още обаче не е осмислил в достатъчна степен причините за проявеното криминално поведение и има среден риск от рецидив. 

Определението на Апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.  Според закона осъденото лице може да направи ново искане за замяна на наказанието „доживотен затвор“ не по-рано от две години, след постановения сега отказ на съда.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?