Следвайте ни

Съдът се произнесе за убийството в офис за бързи кредити

viber icon

Магистратите от Апелативния съд в Пловдив казаха тежката си дума за убийството в офис за бързи кредити в Стара Загора. Те потвърдиха задържането под стража на Владимир Василев и отхвърлиха като неоснователни мераците му за излизане от ареста под домашен арест. 

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24 март в Стара Загора, малко след 17:00 часа в офис на собствената си фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов. Служителят работил от няколко години за собственика на фирмата. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Ако се докаже вината на Владимир, той може да получи от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Магистратите смятат, че убийството не е извършено под въздействието на физиологичен афект, а собственикът на формата се е подготвил предварително за него. Отпратил служителката си  и останал сам с пострадалия и брат си, като преди това изключил  охранителните камери в помещението. Твърдението, че е стрелял при самозащита, защото Станимир извадил нож, се опровергават от доказателствата по делото. Действително е намерен сгъваем нож, но той е бил в дрехите на пострадалия. 

Апелативните магистрати приемат,че има опасност при по-лека мярка за неотклонение Владимир Василев да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?