Следвайте ни

Съдът решава да лежи ли доживот убиецът на доцента от Пловдив

viber icon

Апелативният съд в Пловдив ще разгледа в понеделник, 19 октомври, делото, образувано по внесен от Окръжна прокуратура протест и жалби от страните, относно присъдата на Илия Стоичков, убил 70-годишния доцент Стефан Нейков.

Окръжен съд – Пловдив е признал И. С. за виновен в това, че на 2.07.2018 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил С. Н., като  убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалия начин, за което на подсъдимия  е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 18 години. Отделно от това, за  извършен от И. С. грабеж на златен синджир от пострадалия, подсъдимият е осъден на 3 години лишаване от свобода. 

Наказанието е увеличено с две години, като на  И. С. е наложено едно общо най – тежко и увеличено по реда на чл.24 от НК наказание, лишаване от свобода в размер на 20 години. 

И. С. е осъден и да изплати  обезщетение на близките на пострадалия в размер на 220 000 лева общо и за тримата.

Прокуратурата настоява наказанието да бъде променено в „доживотен затвор“, каквото е желанието и на роднините на пострадалия. Осъденият обжалва присъдата и моли за по-леко наказание и за промяна на квалификацията на престъплението.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ерхан

Ерхан

16.10.2020 | 13:25

Доцента е искал да чука жена му. ТОЙ ККАВО ДРУГО ДА НАПРАВИ. За МЕН Е НЕВИНЕН ЧОВЕК

Отговори
1 4
Радо

Радо

17.10.2020 | 12:25

Невинен ???? Някой искал да чука жена му... Да убие с такава жестокост си е за пандиза...!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?