3906

Съдът развали настроението на двама от бандата, заляла учениците в Пловдив с дрога

Апелативният съд в Пловдив помрачи настроението на двама от бандата, заляла с дрога учениците от Пловдив, Хасково и Асенновград. Припомняме, че организираната престъпна група бе разбита от ГДБОП в средата на септември. Групата за разпространение на синтетичен хашиш действала поне две години. 

Синтетичният хашиш е бил приготвян от друг участник в организираната престъпна група, в къщата му в пловдивско село. Субстанциите били поръчвани по даркнет и доставяни от различни куриерски фирми. В синтетичния хашиш било поставяно двойно количество от активното вещество, което довеждало до бързо пристрастяване още от първата употреба и водело до тежка абстиненция.

Според прокуратурата, извършеното от двамата обвиняеми се отличава с изключително висока обществена опасност, както на деянието, така и на извършителите. Не са изтекли и три месеца от разкриването на случая, а интензитетът на провежданите следствени действия е висок. За това прокурорът поиска съдът да потвърди определението на Окръжен съд, с което е отказана промяна на мерките им за неотклонение.

Апелативните съдии прецениха, че по делото не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на мерките за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки. Определението на магистратите е окончателно.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.12.2023 | 01:58

в пандиза ще станат булки ще ги любят яко и мошщно тез бук л у ц и

Отговори
2 0
Да лежат ефективно без право на замяна

Да лежат ефективно без право на замяна

30.11.2023 | 22:22

Да не плащат,а да си я изтърпят присъдата

Отговори
5 0
Добре казано. Развалило им се настроението

Добре казано. Развалило им се настроението

30.11.2023 | 17:29

Като да са разбрали, че трябва да се бръкнат малко по-дълбоко? Щото безплатни услуги няма.

Отговори
3 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?