71

Съдът посече убийците от Нареченски бани: 20 години затвор за бащата, 16 - за сина

Пловдивският съд посече убийците от село Нареченски бани Севдалин и Марин Боюклиеви, които убиха съдружника си и го напъхаха в бидон. Бащата и синът извършиха зверството на 21 март 2018 година. Магистратите потвърдиха присъдата им, като Севдалин ще лежи 20 години в затвора, а синът му - 16 години. 

Припомняме, че през миналата година Окръжният съд ги призна за виновни за жестокото убийство на съдружника им Венцислав Младенов. Тялото му бе намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на 4 километра от селото по посока Смолян. 

Бащата и синът обжалваха присъдата. Севдалин искаше да бъде признат за невинен и оправдан, понеже не е участвал в убийството. Марин пък настояваше, че умъртвяването не е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Наследниците настояваха и на двамата да бъде наложено наказание доживотен затвор. 

Според магистратите и двамата са участвали в зверството, а твърденията, че убийството е извършено единствено от Марин са категорично опровергани.

След умъртвяването, двамата увили Венцислав в завеса, завързали го с въже, поставили му в пластмасов бидон и го захвърлили в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема. 

Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на Венцислав относно коректността на партньорите му в бизнес отношенията им. Този спор ескалирал, като в един момент бизнесменът избухнал и пръв започнал да блъска Севдалин. 

 Решението на Апелативния съд обаче не е окончателно и  подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд до две седмици. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?