Следвайте ни

Съдът поряза дилърите на 3 кг марихуана през границата

viber icon

Пловдивският апелативен съд остави в ареста дилърите, които бяха заловени през януари в опит да пренесат през ГКПП "Капитан Андреево" близо 3 кг марихуана, скрити в акумулатори. Единият е обжалвал мярката си, наложена от Окръжния съд в Хасково, но искането му остана без уважение. Съучастникът му не е обжалвал задържането си. 
Марихуаната с общо тегло 2.8 килограма е намерена при щателната митническа проверка. 

Апелативният съд в Пловдив прецени, че няма съществена промяна на обстоятелствата, налагащи изменение на мярката му за неотклонение. Съдът не счита и, че срокът на задържане е неразумен, тъй като той е в ареста от  6 месеца. По делото има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че дилърът е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. 

От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тирът често пътувал до Турция празен, а обвиняемият организирал сделките за контрабанда на наркотици. Съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, който е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста и съдебната зала. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?