3906

Съдът отсече: Да продължи разследването за смъртта на пилота Валентин Терзиев!

Военно-апелативният съд реши, че разследването за смъртта на майор Валентин Терзиев трябва да бъде възобновено. Магистратите потвърждават решението на Военния съд в Сливен, с което е отменено постановлението за прекратяване на делото по случая. 

"Верен е изводът, че постановлението за прекратяване на наказателното производство не предоставя в достатъчна степен анализ на всички факти и доказателства, поради което се явява именно необоснован, а крайният извод за прекратяване - неправилен и преждевременен. Едва след изчерпване на всички доказателствени способи и оценка на информацията, получена чрез тях, следва да бъде извършена преценка дали са налице основания за прекратяване на наказателното производството. Изложените съображения, мотивират настоящият състав на ВАпС да се солидаризира с правните изводи на Военен съд - Сливен, като намира, че проверяваното определение следва да бъде потвърдено като правилно и обосновано, а органите но досъдебното производство следва да положат необходимите усилия, за да отстранят констатираните от първата и въззивната инстанция дефицити", се казва в определението на Военно-апелативния съд. То не подлежи на обжалване и протест. 

Подполковник Валентин Терзиев загина в нощта срещу 9 юни 2021 г. в морето край Шабла по време на нощно учение. Тогава изтребителят му МиГ-29 се разби в морето, след като поразил пусната мишена, която обаче е била прекалено ниско.

По досъдебното производство бяха обвинени двама военни за причиняване на смърт заради немарливост. През есента на миналата година обаче прокуратурата свали обвиненията им и прекрати разследването. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
И правилно...

И правилно...

11.03.2024 | 23:06

Ха да видим,каква "приятелска" ракета е свалила самолета.

Отговори
0 1
bbbn

bbbn

11.03.2024 | 19:52

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://e.vg/mens

Отговори
0 1
ertret

ertret

11.03.2024 | 19:51

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpави:--- https://e.vg/mens

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?