Следвайте ни

Съдът не се смили над четиримата, отвлекли и пребили пловдивчанин

viber icon

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста четиримата, отвлекли и пребили 44-годишният пловдивчанин Костадин Чaпарев в събота. 

Днес Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов, Илиян Смиленов и Костадин Костадинов – синът на Катя Лерца, поискаха по-леки мерки, но магистратите не се смилиха. Похитителите скриха лицата си от медиите. 

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение всеки от четиримата да е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. 

Според магистратите при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност четиримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат дурго престъпление. 

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на  1 октомври от 10.00 часа.

Отвличането стана около 1 часа през нощта на 19 септември. Жертвата била в дома си, когато на вратата позвънили двама. Той познавал единия от тях – 22 годишен, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пострадалия от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. 

Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Всички се отправили с автомобила в посока към  хижа „Студенец“, като спрели в гориста местност.  Там 44-годишният Костадин бил свален от  автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Похитителите отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към Пловдив. Към 5 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път близо до дома си. 

За случая е бил подаден сигнал в полицията. 

Предвиденото от закона наказание за отвличането е от 7 до 15 години лишаване от свобода. Ако бъдат признати за виновни за грабеж, законът предвижда 10 години затвор.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?