2374

Съдът не даде Галя от Чешнегирово на Германия, ще излежи присъдата си тук

Апелативните магистрати в Пловдив отказаха да предадат Галя от Чешнегирово на властите в Германия. Районният съд в Саарбрюкен поиска тя да излежи наказание от осем месеца лишаване от свобода за извършени четири кражби и един опит за такава през 2019 г. Отнемала е стоки от хранителни магазини, мобилни телефони и портфейли. По време на извършване на деянията била непълнолетна. 

Първоначално на Галя е наложено условно наказание лишаване от свобода, но с решение на германския съд след това, то е отменено и е  определено ефективно наказание от осем месеца. Установено е, че момичето напуснало Германия веднага след постановяване на присъдата и се е прибрала в България.

Апелативният съд прецени, че приемането на наказанието за изпълнение в родината няма да доведе до отклонение на поетите от страната ни международни ангажименти като държава – членка на ЕС, защото санкцията ще бъде изтърпяна така, както е поискана от издаващата заповедта държава. 

В решението си апелативните магистрати посочиха, че то е продиктувано и от хуманни съображения. Галя следва да бъде настанена в затвор, близък до нейноъо местонахождение, за да не се прекъсва социалният контакт между нея и близките ѝ. Това обстоятелство значително ще подобри и благоприятства превъзпитанието и ресоциализирането му в държавата му на произход – България, смятат магистратите. 

Решението им е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Айше

Айше

02.02.2023 | 19:29

Дъщщерррря му не пипай батттее

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?